Inici de la campanya de vacunació de la grip a les Àrees Bàsiques de Salut d’Althaia

oct. 20, 2015 No Comments by

Les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) de les Bases de Manresa i del Barri Antic, ambdues gestionades per la Fundació Althaia, han iniciat aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip que s’allargarà fins a mitjan desembre. El Departament de Salut aconsella fer la vacunació en aquests propers dos mesos ja que tarda entre dues i tres setmanes a fer efecte. Les persones majors de 60 anys, les persones afectades per malalties cròniques, les dones embarassades i els professionals sanitaris conformen els principals grups de risc a qui es recomana la vacunació.

 

Les persones que formen part d’aquests grups de risc poden dirigir-se a la seva infermera del centre d’atenció primària d’Althaia que li correspon per demanar hora per vacunar-se. També ho pot fer de manera on-line a través de la pàgina web www.althaia.cat en l’opció que ofereix per programar una visita amb la infermera assignada a cada usuari, o mitjançant el telèfon de cadascun dels centres:

 

  • ABS Barri Antic: 93 874 41 00
  • ABS Bases de Manresa: 93 877 22 22

 

Per què vacunar-se?

La vacunació contra la grip és una mesura preventiva que s’adreça, principalment, a aquelles persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen aquesta malaltia. Genèricament es recomana que s’administri la vacuna a les persones de 60 anys o més, a les que tenen problemes crònics de salut i als seus cuidadors, a les embarassades, a les persones amb obesitat mòrbida i a aquelles que viuen internes en institucions tancades. Gràcies a la vacuna antigripal aquestes persones tenen menys complicacions, com la pneumònia, i es pot reduir el temps d’hospitalització.

 

A més, també es recomana que els professionals de la salut o altres professionals que fan serveis a la comunitat també es vacunin de la grip ja que això ajuda a evitar la transmissió a les persones de risc. També a persones que treballen en serveis públics essencials com les forces i cossos de seguretat de l’Estat, els bombers o protecció civil.

 

 

Grups de risc a qui es recomana la vacunació de la grip

  • Persones de 60 o més anys d’edat.
  • Persones internades en institucions tancades: residències geriàtriques, centres de malalts crònics, malalts mentals, etc.
  • Adults i infants amb malalties pulmonars o cardiovasculars cròniques, (inclosa la displàsia broncopulmonar, fibrosi quística i asma).
  • Adults i infants amb malalties cròniques metabòliques (inclosa la diabetis mellitus), insuficiència renal, pacients en diàlisi, hepatopaties cròniques (hepatitis crònica, cirrosi hepàtica), hemoglobinopaties i anèmies, asplènia, malalties neuromusculars greus o immunosupressió (incloses les causades per medicació o pel VIH o en els receptors de transplantaments) i malalties que comporten disfunció cognitiva (síndrome de Down, demències i altres). En aquest grup, es fa especial èmfasi en les persones sotmeses a seguiment mèdic periòdic o hospitalització durant l’any anterior.
  • Dones embarassades
  • Obesitat mòrbida (índex de massa corporal igual o superior a 40).
CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet