Ecoviure 2015 tindrà més de 40 activitats divulgatives adreçades a tot tipus de públic

oct. 15, 2015 No Comments by

Ecoviure 2015 presenta de nou un programa farcit d’activitats divulgatives que faran que Manresa sigui per uns dies el centre de les últimes tendències relacionades amb l’ecologia i la sostenibilitat. El programa d’actes paral·lels combina jornades de caràcter tècnic amb propostes a l’abast de tot tipus de públic, com demostracions de cuina, tallers per als més menuts, exposicions i xerrades sobre diferents temes. En total, són una quarantena de propostes en què els visitants podran participar d’una manera molt directa.

Divendres, primer dia de la fira, s’ha reservat per al contingut de caire més tècnic amb la celebració d’una nova edició del Fòrum Energia, en què es parlarà d’energies renovables i eficiència energètica. Per assistir-hi cal inscriure’s prèviament a través d’un formulari al qual es pot accedir des del web www.ecoviure.cat.

Dissabte i diumenge es combinen les propostes tècniques amb d’altres més lúdiques i divulgatives. És el cas, per exemple, de les demostracions de cuina, que enguany es dedicaran a la cuina del Senegal, la cuina de tardor i la cuina d’aprofitament. També hi haurà un taller de pa a càrrec del forner Idris Cruz, que cada any aconsegueix reunir un bon nombre de persones interessades en aprendre la tècnica més tradicional per elaborar el pa. Els més menuts podran participar en un taller per fer paper reciclat i en d’altres de manualitats relacionades amb el medi ambient. Enguany també hi haurà tallers per a adults de roba reutilitzada, d’elaboració de joies amb materials reciclats i de revestiments amb terra.

A les xerrades es tractaran temes tan diversos com la relació entre alimentació i salut, la tracció animal en l’agricultura, la bioconstrucció, els tòxics als productes de cosmètica, la venda online de productes ecològics, etc. També hi haurà exposicions sobre energia, arquitectura amb terra, formes i textures de la natura, què hi ha darrere dels telèfons mòbils, el malbaratament alimentari i una exposició de joieria d’autor feta amb materials reciclats.

Ecoviure, que enguany arriba a la dissetena edició, tindrà lloc al Palau Firal de Manresa els dies 23, 24 i 25 d’octubre. En la passada edició la fira va rebre prop de 12.000 visitants.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet