ARaymond produeix més de 4 milions de peces diàries i preveu facturar 45 milions enguany

oct. 13, 2015 No Comments by

La multinacional francesa ARaymond, implantada a Sant Fruitós de Bages des del 1972, preveu arribar aquest exercici 2015 als 45 milions d’euros de facturació amb una producció superior als 4 milions de peces de fixació diàries adreçades en un 90% als sector de l’automoció i el 10% restant a agricultura i indústria. El creixement en aquest darrer any serà de l’ordre del 15% i per donar continuïtat a aquesta línia ascendent, la companyia ja està buscant una nau addicional. L’empresa familiar arriba enguany als 150 anys, amb cinc generacions d’emprenedors, que han aconseguit presència a tot el món i han creat gairebé sis mil llocs de treball.

La planta que ARaymond té a Catalunya és l’única a l’Estat espanyol i té dues filials: ARaymond Tecniacero i ARaymond Industrial. Va ser la segona del grup en el seu procés d’internacionalització, després d’Alemanya on es va implantar el 1898. La firma és un referent en innovació a Catalunya. Manté aliances i línies de treball conjunt amb centres tecnològics, universitats, centres de formació i institut. La vocació és detectar i formar talent propi per mantenir un equip motivat i amb poques rotacions.

Una de les característiques d’ARaymond és l’aposta de futur. Aquesta estratègia, associada al perfil d’empresa familiar, ha permès incrementar la producció malgrat la conjuntura negativa i preveure que la facturació el 2016 doblarà la prèvia a l’inici de la crisi. La presidència de la companyia correspon a Antonine Raymond, descendent directe d’Albert-Pierre Raymond, fundador de l’empresa el 1865.

Un 47% de la producció d’ARaymond a Catalunya dóna cobertura al territori estatal i el 53% al mercat europeu. Aquesta planta s’encarrega de tota la cadena de valor: desenvolupament, producció i venda de peces de metall o de plàstic. La multinacional, amb una plantilla a Sant Fruitós de Bages propera als 120 professionals, ofereix solucions de fixació amb l’objectiu de reduir temps i diners per als muntatge dels clients. Els mateixos especialistes d’ARaymond són els que visiten les cadenes de muntatge per detectar i, si cal, millorar el disseny dels productes/processos per a productes actuals i els que estan en fase de desenvolupament.

La majoria de vehicles que circulen pel món porten peces d’ARaymond, al voltant de 500 de mitjana, algunes tan importants per a la seguretat com components per a l’airbag. Sempre són peces molt petites que poden passar desapercebudes, però són indispensables. De forma global, la multinacional va facturar el 2014 passat 928 milions d’euros.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet