La Fundació Lacetània celebra avui el primer dels actes del seu 25è aniversari

oct. 02, 2015 No Comments by

La Fundació Lacetània farà avui divendres el primer dels actes de la celebració del seu 25è aniversari. Es tracta d’un sopar a Món Sant Benet que reunirà a diferents persones que al llarg d’aquest temps han estat vinculades amb la Fundació. És previst que hi assisteixin prop d’un centenar de convidats, representants del món educatiu i del teixit empresarial del territori, a més de membres de les entitats impulsores (Cambra de Comerç, Patronal Metal·lúrgica del Bages i Institut Lacetània) i de l’àmbit institucional. L’acte el presidirà el Secretari General del Departament d’Empresa i Ocupació, Xavier Gibert, ja que el conseller Felip Puig, que inicialment havia confirmat la seva assistència, no hi podrà ser per motius d’agenda.

Entre les autoritats que hi seran presents, a més del Secretari General, hi ha l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, l’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, el president de la Fundació Lacetània i de la Cambra de Comerç de Manresa, Pere Casals, i el president de la Patronal Metal·lúrgica del Bages, Xavier Perramon. La part institucional de l’acte servirà per recordar la trajectòria de la Fundació, a partir d’un muntatge audiovisual i dels testimonis d’un dels primers alumnes que va fer pràctiques en una empresa, i d’una de les empreses que hi ha col·laborat al llarg de tots aquests anys.

Una iniciativa pionera a Catalunya

La Fundació Lacetània és una iniciativa pionera a Catalunya per l’abast de les seves accions i per la capacitat d’unir en un projecte comú les voluntats d’institucions, empreses i centres d’ensenyament públics. La seva creació va ser una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i l’institut Lacetània per harmonitzar els criteris de gestió de les pràctiques dels alumnes a les empreses i enfortir les relacions entre els centres educatius que impartien estudis de formació professional i el teixit empresarial del territori.

Avui, en formen part  11 instituts de la comarca, encara que no tots amb oferta d’estudis de formació professional, i només en els darrers 5 anys ha gestionat prop de 1.500 convenis de pràctiques, molts dels quals han afavorit la inserció laboral dels alumnes d’FP en empreses de la comarca.

Amb la creació l’any 2001 del Centre de Formació Pràctica, la Fundació va donar un impuls important a la formació professional no reglada, posant a l’abast  d’empreses i persones una àmplia oferta formativa per al reciclatge dels treballadors del metall. La prestació de serveis i l’assessorament dirigit bàsicament a la petita i mitjana empresa completen les activitats que es presten des del Centre de Formació Pràctica, que properament celebrarà el seu 15è aniversari.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet