Els professionals que atenen malalts d’Alzheimer, protagonistes de la Jornada d’enguany

set. 22, 2015 No Comments by

L’onzena Jornada del Dia Mundial de l’Alzheimer que se celebrarà el dimecres
30 de setembre a Manresa, serà especialment interessant per als professionals, familiars de malalts i altres persones perquè farà un abordatge de la malaltia d’una forma multidisciplinar. En una malaltia neurològica de llarga durada com aquesta hi tenen un paper important les famílies, els serveis socials, serveis jurídics i  el sistema de salut i de benestar social públic.

La Jornada, que tindrà lloc a la sala gòtica de l’Hospital de San Andreu, l’organitzen cada any per aquesta mateixes dates la Fundació Sociosanitària del Manresa, la Regió Sanitària de la Catalunya Central del CatSalut i l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès. La previsió és acollir més d’un centenar d’assistents.

La presentació serà a les 9 del matí i anirà a càrrec de Manel Valls, Director General de la Fundació Sociosanitària de Manresa;  M. Rosa Riera, Presidenta de l’ Associació de Familiars d’Alzheimer i altres Demències del Bages, Berguedà i Solsonès i Teresa Sabater, Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut.

Posteriorment, a 2/4 de 10, hi haurà la primera taula rodona sobre “Atenció multidisciplinar a les demències. Ruta assistencial de la demència.” Intervindran el Dr. Pau Sánchez Director del Pla director Sociosanitari del Departament de Salut; la  Dra. Isabel Roig,  metgessa del CAP Sagrada Família de Manresa i M. Teresa Campanera Directora del Sector Sanitari Solsonès, Bages, Berguedà (RSCC) del CatSalut, que s’encarregarà de moderar el debat.

Després de la presentació del concurs de pòsters i de la pausa, a 2/4 de 12, començarà la segona taula rodona titulada genèricament “Alteració de la conducta d’una persona gran sola a la via pública. Què fem? Diagnòstic en una situació de crisis social. En aquesta taula, moderada per la Dra. Cristina Pardo Metgessa de la Unitat de Psicogeriatria de l’Hospital Sant Andreu, es planteja el caràcter social, psiquiàtric i legal d’aquestes situacions, amb la participació de ponents de diferents disciplines implicades com és treball social (Sandra Trullas de l’Ajuntament de Manresa) , psiquiatria (Dra Marta Puig de la Fundacio althaia) i la metgessa Forense Dra. M. Mercè Basas.

Per últim, i abans del lliurament del premi del concurs de pòsters, a 2/4 d’1 hi haurà la conferència  “Quan cuidem algú amb demència, nosaltres com ens sentim?” La ponent serà  Elisenda Reig, Psicòloga Clínica del Consorci Sanitari Integral – Hospital General de l’Hospitalet. Aquest bloc de la Jornada, moderat per Montse Vila de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer, inclou un element ben singular, com serà la interpretació de fragments de l’obra “Dona i cadira” de Pilar Duocastella, teatralitzats a càrrec del Grup de Teatre de l’A.C.R. de Fals.

A la tarda s’han organitzat tres tallers simultanis on es treballaran aspectes pràctics en grups reduïts, enfocats a l’atenció centrada en la persona, la mobilització de pacients i la comunicació amb persones desorientades.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet