5.000 visitants i un miler de degustacions a la Fira Gastronòmica del Geoparc

set. 22, 2015 No Comments by

La primera edició de la Fira Gastronòmica del Geoparc ja ha fet públiques les seves xifres: un miler de tiquets de degustacions venuts i uns 5.000 visitants, unes xifres que els organitzadors valoren de forma molt positiva. La Fira, que es va celebrar a la plaça Sant Domènec de Manresa, tenia com a objectiu donar a conèixer els productes agroalimentaris propis del territori del Geoparc (Bages, Moianès i Collbató) i promoure el consum de proximitat i de qualitat. Per això, gairebé una vintena de paradistes de diferents sectors van exposar els seus productes i van oferir degustacions als visitants: olis, vins, embotits, làctics, pa artesà, mel, llegums, verdures, etc.

A més, la Fira Gastronòmica es va completar amb una espai de recepció que donava informació sobre el Geoparc i amb diverses activitats, com tallers on ensenyaven a fer una coca, un tast d’olis o activitats adreçades als més petits i inspirades en les coves de Collbató o del Toll. Per exemple, es va fer un taller de construcció i decoració de ratpenats fets amb cartolines, es van explicar contes, es va fer un taller de pintura corporal per imitar els homes prehistòrics, etc.

Els organitzadors han explicat que les xifres de públic i de degustacions han superat les expectatives, i tot i que a primera hora de la tarda el ritme d’afluència era fluix a causa de la calor, finalment la fira va allargar-se una hora més del que estava previst per poder donar resposta a totes les peticions de degustacions per part del públic. A més, la majoria de paradistes s’han mostrat molt satisfets amb el volum de venda de producte que es va generar a la Fira. Els paradistes bagencs que hi van participar formen part del projecte Rebost del Bages, liderat pel Consell Comarcal del Bages, que vol contribuir a impulsar la producció agroalimentària de qualitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals.

El Geoparc de la Catalunya Central (el primer i únic de Catalunya que forma part de la Xarxa Europa de Geoparcs i que té l’aval de la UNESCO) inclou el Bages, el Moianès i el municipi de Collbató i treballa activament per la protecció i difusió del seu patrimoni geològic però amb una estratègia territorial global de desenvolupament econòmic sostenible. Així, a més del geoturisme, el Geoparc promociona els municipis des tots els àmbits: gastronomia, paisatge, serveis, tradicions, producte de proximitat, etc.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet