La Fundació Lacetània celebra 25 anys com a iniciativa pionera a Catalunya per a l’impuls i la promoció de la formació professional

set. 21, 2015 No Comments by

La Fundació Lacetània celebra enguany el seu 25è aniversari com a referent en l’impuls de la formació professional a la comarca del Bages. La Fundació, creada l’any 1990, ha estat un cas d’èxit de col·laboració público-privada i d’implicació dels diferents agents que prenen part en la formació professional: centres d’ensenyament, empreses i institucions. Un dels principals projectes de la Fundació Lacetània ha estat la creació del Centre de Formació Pràctica per a la formació i reciclatge dels professionals del sector del metall del Bages.

Els actes de commemoració del 25è aniversari de la Fundació s’iniciaran el proper 2 d’octubre amb un sopar a Món Sant Benet, que comptarà amb la presència del conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, Felip Puig. És un acte en què s’ha convidat a totes les persones que han format part del Patronat i de les diferents Comissions Executives així com a col·laboradors, empreses i centres educatius que al llarg d’aquests 25 anys han tingut relació amb la Fundació Lacetània. Al llarg de l’any, està previst que se celebrin altres actes de caire més acadèmic i professional.

Una iniciativa pionera a Catalunya

La Fundació Lacetània és una iniciativa pionera a Catalunya per l’abast de les seves accions i per la capacitat d’unir en un projecte comú les voluntats d’institucions, empreses i centres d’ensenyament públics. La seva creació va ser una iniciativa de la Cambra de Comerç de Manresa, la Patronal Metal·lúrgica del Bages i l’institut Lacetània per harmonitzar els criteris de gestió de les pràctiques dels alumnes a les empreses i enfortir les relacions entre els centres educatius que impartien estudis de formació professional i el teixit empresarial del territori. Avui, en formen part  11 instituts de la comarca, encara que no tots amb oferta d’estudis de formació professional, i només en els darrers 5 anys ha gestionat prop de 1.500 convenis de pràctiques, molts dels quals han afavorit la inserció laboral dels alumnes d’FP en empreses de la comarca.

Treballar per promocionar i tenir a la comarca una formació professional de qualitat ha estat un dels principals objectius de la Fundació Lacetània al llarg d’aquest temps. Per aquest motiu, els beneficis que obté la Fundació s’inverteixen en la millora dels equipaments i infraestructures dels centres de formació professional que en formen part.

Impulsora del Centre de Formació Pràctica

La Fundació Lacetània és també la titular del Centre de Formació Pràctica, un centre de formació de referència per a la indústria del metall de la comarca del Bages. El CFP, que a principis del 2016 celebrarà els seus 15 anys de vida, disposa d’equipaments amb la tecnologia més avançada per formar als professionals del sector metall. A més, col·labora amb les empreses com a soci tecnològic en l’assessorament i desenvolupament de projectes tècnics. Des de la seva creació fins ara, el CFP ha impartit prop de 600 cursos que han estat seguits per més de 7.000 alumnes.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet