El tèxtil sostenible tindrà un espai a Ecoviure de la mà del projecte bagenc Cotó Roig

set. 15, 2015 No Comments by

El tèxtil sostenible es mostrarà enguany a Ecoviure i un dels projectes que hi tindrà un pes destacat és el de Cotó Roig, la iniciativa de dues dones del Bages per oferir al mercat teixits de cotó de proximitat i de producció integrada. Àngels Perramon i Rosa Escalé van emprendre fa un any un camí per obtenir una primera collita de 1.000 quilos de cotó d’una cooperativa d’Andalusia, que s’ha filat i teixit al Bages i que ja ha estat utilitzat per artesans, dissenyadors i petits productors tèxtils per elaborar els seus productes.

A la propera edició d’Ecoviure es podrà conèixer com ha estat aquest procés per anar fins a l’origen de la producció tèxtil, a l’agricultor que cultiva la planta de cotó, i com es fa la transformació de la matèria primera fins a obtenir el producte final que arriba al consumidor. Per aquest motiu, s’exposaran algunes de les peces ja acabades fetes amb el cotó de Cotó Roig i que han estat elaborades per dissenyadors i artesans reconeguts.

El projecte de Cotó Roig sorgeix de la preocupació per una indústria tèxtil sostenible i per la necessitat de què professionals del tèxtil puguin disposar de teixits adequats i de proximitat. La iniciativa, que ha tingut molt bona acollida, va ésser possible gràcies a una campanya de micromecenatge.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet