El Geoparc organitza la primera Fira Gastronòmica per posar en valor els productes agroalimentaris del territori

set. 14, 2015 No Comments by

La plaça Sant Domènec de Manresa acollirà el proper dissabte a la tarda la primera Fira Gastronòmica del Geoparc, un espai de venda, degustació i activitats dels productors i elaboradors agroalimentaris del territori del Geoparc, que inclou Bages, Moianès i Collbató. La consellera de Turisme del Consell Comarcal del Bages, Sandra Oliva, ha apuntat que “el públic tindrà una bona oportunitat per conèixer el patrimoni gastronòmic del territori Geoparc” amb una oferta àmplia.

L’objectiu de la mostra és posar en valor els productes propis del Geoparc a partir d’una vintena de parades on s’exposaran, vendran i oferiran degustacions de vins, olis, productes de l’horta, pa, làctics, mel, embotits, etc. Els paradistes formen part del projecte Rebost del Bages (liderat pel Consell Comarcal del Bages) que vol contribuir a impulsar la producció agroalimentària de qualitat, donar a conèixer les elaboracions artesanes i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals. Des de l’Associació de Productors i Elaboradors Agroalimentaris del Bages, Enric Casasayas, ha explicat que “amb aquesta fira aconseguim incidir en la temporalitat del producte amb una bona oferta de productes de l’horta del territori”. Casasayas ha afegit que “hem de créixer mica a en mica i aconseguir que la gent del Bages demani aquests productes als restaurants. A partir d’aquí caldrà que ens ho creiem”.

La zona de paradistes es completarà amb un espai de tallers gastronòmics on es podran fer tasts d’olis i aprendre a fer una coca ràpida; i tallers infantils centrats en activitats lúdiques i didàctiques de les Coves del Salnitre de Collbató i les Coves del Toll de Moià.

Degustació de productes

A més, els visitants podran degustar productes en totes les parades comprant un tiquet per només 1 euro (en el cas dels vins, costarà 3 euros, dos dels quals es reintegraran si el visitant retorna la copa després del tast). A la fira hi haurà també un espai institucional del Geoparc de la Catalunya Central que alhora també servirà de punt d’informació i venta de tiquets.

Amb aquesta iniciativa, el Geoparc de la Catalunya Central (el primer i únic de Catalunya que forma part de la Xarxa Europa de Geoparcs i que té l’aval de la UNESCO) vol posar en valor els productes agroalimentaris propis del territori.

El Geoparc de la Catalunya Central inclou el Bages, el Moianès i el municipi de Collbató i treballa activament per la protecció i difusió del seu patrimoni geològic però amb una estratègia territorial global de desenvolupament econòmic sostenible. Així, a més del geoturisme, el Geoparc promociona els municipis des tots els àmbits: gastronomia, paisatge, serveis, tradicions, producte de proximitat, etc.

La 1a Fira Gastronòmica del Geoparc estarà oberta entre les 4 i les 9 del vespre, a la plaça Sant Domènec de Manresa. Es pot trobar el programa complet i horaris detallats dels tallers a www.geoparc.cat

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet