L’il·lustrador Jaume Gubianas dibuixa l’Auca de la festa dels Resistents

set. 07, 2015 No Comments by

Amb la voluntat de divulgar els fets històrics de Resistents, la festa estrena aquest any la seva pròpia auca en què el reconegut il·lustrador Jaume Gubianas dibuixa els episodis de resistència que es recordaran el proper cap de setmana del 12 i 13 de setembre a Castellbell i el Vilar. El text que acompanya les il·lustracions és obra de Joan Vilamala i l’auca es podrà adquirir durant el cap de setmana de la festa. L’autor navassenc evoca, a través de les vinyetes de l’auca, la resistència a ultrança de 1714 i l’episodi de 1822, corresponent a la revolta del trienni liberal d’una manera àgil i atractiva.

 

Moviment ‘urban sketcher

El vessant artístic de la festa es completarà el dissabte de Resistents amb una trobada d’aficionats al moviment global urban sketcher en què es dibuixa de manera ràpida al carrer a mà alçada. Aquest fenomen, amb milers de seguidors arreu del món, compta amb l’organització de l’entitat Urban Sketcher Terrassa i el propi Ajuntament de Castellbell i el Vilar. La trobada serà al Burés, centre neuràlgic de la festa, dissabte a la tarda i cada participant rebrà un full per treballar amb aquarel·la. La proposta estarà oberta durant tot el dissabte de Resistents i més endavant s’exposaran els treballs. La prova és oberta a tothom que hi vulgui participar i d’aquesta manera es fa palesa la filosofia d’aquest moviment de passar-ho bé mentre s’immortalitzen els paisatges i accions de cada moment. Finalment, les accions de caire artístic també inclouran la pintura del mural de Resistents dissabte a l’espai infantil Petit Resistent, ubicat al Burés.

 

Recreació històrica

El municipi programa aquest certamen de recreació històrica per recordar les insubmissions que es van viure en aquest petit poble als peus de la muntanya de Montserrat els anys 1714 i 1822. Resistents és una festa popular que mobilitza les entitats de Castellbell i el Vilar, mou uns 300 actors i torna aquest setembre després de l’èxit del debut de l’any passat.

 

Podeu consultar tota la informació a la pàgina web www.resistents.cat

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet