Informadors i empreses turístiques de Sant Llorenç del Munt i l’Obac aprenen més sobre la geologia del Geoparc

jul. 27, 2015 No Comments by

Una vintena d’informadors del parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, empreses turístiques i d’educació ambiental han participat en la formació impartida pel Geoparc sobre les característiques geològiques del parc natural. La sortida s’emmarca en el curs de formació sobre coneixements de Sant LLorenç del Munt i l’Obac; se’n realitzen quatre al llarg de l’any i aquesta portava per títol “Geologia de Sant Llorenç. Origen i evolució”. Introduir el discurs del Geoparc i explicar la geologia i el paisatge té molt d’interès per enriquir la informació que es pot donar sobre el territori.

Els objectius  de la jornada han estat identificar els principals tipus de roques que es troben dins el parc natural, aprofundir en el ventall costaner de Sant Llorenç del Munt, conèixer la història geològica del parc i entorns, interpretar el paisatge del parc, situar els seus punts d’informació en el context geològic i reconèixer el vincle entre la geologia i les característiques de les construccions de pedra seca.

Aquesta formació –a càrrec de Ferran Climent, director científic del Geoparc- anava destinada al personal d’atenció al públic de les oficines i centres de visitants del parc natural, però també s’ha fet extensiva a empreses de serveis i entitats amb acreditació II fase CETS-SICTED, empreses d’educació ambiental així com restaurants, allotjaments, productors adherits al Parc a taula i punts d’informació.

La jornada ha començat amb una breu sessió teòrica i després s’ha fet un itinerari des del centre de La Mata (al Coll d’Estenalles), passant per Mura, Rocafort, El Pont de Vilomara i fins a Sant Vicenç de Castellet.

Des del Geoparc es programen periòdicament sessions de formació per a empreses de guiatge. A la tardor està previst que es faci amb guies de Collbató i Cardona.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet