Finalitza el curs de la Cambra per inserir joves sense feina en empreses del sector de l’hostaleria

jul. 24, 2015 No Comments by

La Cambra de Comerç de Manresa ha finalitzat aquesta setmana el segon curs del Programa Integral de Qualificació i Ocupació (PICE), que ha tingut per objectiu formar joves per inserir-los laboralment en empreses del sector de l’hostaleria. La formació s’ha fet en col·laboració amb l’Escola Joviat i ha estat seguida per una dotzena de nois i noies que, a més d’un curs d’operacions bàsiques de restaurant i bar, s’han format en TIC, anglès i competència bàsiques per a l’ocupació.

A partir d’aquests moments, els joves entren a formar part d’una borsa de treball que es posa a disposició de les empreses del territori que necessitin contractar personal. En aquest sentit, les empreses disposen d’incentius econòmics per a la contractació dels joves que hagin participat al programa PICE, a més de poder gaudir d’altres avantatges com són:

  • L’empresa s’assegura la contractació de treballadors que realment s’ajusten als requeriments del lloc de treball.
  • S’estalvia les despeses de selecció de personal, ja que l’orientador de la Cambra selecciona els joves que millor encaixen en el perfil demanat.
  • La Cambra ajuda a l’empresa a fer els contractes per a la formació i l’aprenentatge, així com els de contractació laboral.
  • L’empresa es beneficia de les ajudes pervistes per la Seguretat Social per a la contractació de joves.
  • Millora el perfil dels seus treballadors.

Les empreses que vulguin contractar tant aquests professionals com la resta de joves que participen al programa PICE poden posar-se en contacte amb la Cambra de Comerç de Manresa. El mes de setembre, s’iniciarà un nou programa formatiu destinat a inserir joves al sector industrial del territori, en col·laboració amb el Centre de Formació Pràctica. El PICE s’ha marcat com a objectiu facilitar la inserció laboral de més de 300 joves de la comarca en els propers 4 anys.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet