El republicà Agustí Comas, nou president del Consell Comarcal del Bages

jul. 17, 2015 No Comments by

El govern del Consell Comarcal del Bages ha reeditat el pacte entre ERC, PSC i ICV i aquest matí, en la constitució del ple, s’ha nomenat el republicà Agustí Comas com a president de l’entitat per a la nova legislatura. En un clima d’entesa i bones voluntats entre totes les formacions, CiU i CUP han decidit mantenir-se a l’oposició però sense presentar candidat propi i abstenint-se en la votació. En totes les intervencions s’ha destacat una voluntat de mà estesa per treballar en benefici de la comarca i dels Ajuntaments.

Albert Marañón, d’ICV, ha explicat que entoma el seu nou càrrec al Consell “carregat d’il·lusió” i amb l’objectiu que el Consell “continuï sigui útil per a municipis i ciutadania” i refermant que “sí que importen els valors de les persones i partits que governen en les polítiques que s’acabin impulsant”.

Aleix Solé, de la CUP, ha demanat que s’avanci “a passos de gegant cap a la mancomunació de serveis” i ha destacat que la seva formació farà “una oposició constructiva”.

Després ha intervingut Mercè Cardona, presidenta del Consell els darrers dos anys, en representació del PSC, que ha explicat que “iniciem un nou mandat, toca parlar d’un nou futur, que mantingui com a prioritat aglutinar necessitats, capacitats i projectes de tots els pobles de la comarca i, per tant, de la seva gent”.

Eloi Hernández, d’ERC, que ha presentat Agustí Comas com a candidat a la presidència del Consell, ha dit que “treballarem de manera incansable per l’esdevenir de la república catalana” i ha destacat que “creiem en el Consell Comarcal i reivindiquem el paper i la feina que s’hi fa i s’hi ha fet”.

Finalment, Joan Torres, de CiU, ha deixat clar que “farem una oposició responsable i constructiva, basada en el diàleg i l’entesa. Entre tots, hem de posar els interessos de la comarca per sobre dels interessos del partit” i ha afegit que “al Consell no s’hi ve a fer política sinó a treballar pel Bages”.

Després de la votació a mà alçada, ha pres la paraula el nou president del Consell Comarcal, Agustí Comas, que ha estès la mà a totes les formacions amb representació al Consell per debatre i arribar a acords en tots els temes que afectin la comarca.

Després de la sessió de constitució, les 3 formacions que han arribat a l’acord de govern, han presentat les línies estratègiques de treball per als propers 4 anys, amb els següents objectius:

 • Promocionar l’economia del Bages i la creació d’ocupació
 • Posar en valor els productes turístics del Bages i dinamitzar l’economia de la identitat
 • Mantenir i ampliar l’actual oferta de polítiques socials en suport als municipis
 • Mantenir el suport als municipis
 • Reclamar les inversions en infraestructures
 • Gestionar el medi amb valors de sostenibilitat i eficiència, i com a eina de dinamització econòmica

Comas ha justificat el pacte de govern per “la coincidència entre les tres formacions en una mateixa diagnosi de la situació, el balanç de la darrera legislatura, i els valors, projectes i polítiques per fer front a les necessitats de la comarca i la seva ciutadania”. El nou president ha afegit que “ha quedat palès que tots els partits tenim predisposició per treballar conjuntament en benefici de la comarca”.

Segons l’acord de govern, les àrees d’acció queden configurades de la següent manera:

 • Agustí Comas- presidència
 • Mercè Cardona- vicepresidència 1a i Administració i règim intern
 • Albert Marañón- vicepresidència 2a i Acció social i ciutadania
 • Sandra Oliva- vicepresidència 3a i Turisme
 • Fina Rodríguez- vicepresidència 4a i Desenvolupament comarcal
 • Joan Badia- vicepresidència 5a i Protecció civil i Habitatge
 • Marc Aloy- Territori i Medi ambient
 • Èlia Tortolero- Educació, Cultura, Joventut i Esports
 • Eloi Hernàndez- Comunicació i suport als municipis

El nou president del Consell d’Alcaldes serà Ferran Estruch, alcalde de Cardona.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet