La Unitat de Salut Internacional d’Osona administrarà la vacuna contra la febre groga

jul. 15, 2015 No Comments by

Una vegada s’han superat llargs tràmits, el Ministeri de Sanitat, a través del Departament de Salut, ha atorgat facultats a la Unitat de Salut Internacional d’Osona, ubicada a Vic, de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, per poder administrar i certificar les vacunes regulades pel Reglament sanitari internacional entre les quals hi ha la vacuna contra la febre groga, una malaltia que afecta
especialment països de l’Àfrica subsahariana i l’Amèrica del Sud. També es podrà administrar la vacuna tetravalent contra la meningitis, necessària per viatjar a l’Aràbia Saudita (destí freqüent per motius laborals o per pelegrinar a La Meca).
El pes que la immigració dels països d’aquestes àrees té a la comarca d’Osona ha estat un fet determinant per situar aquest servei a Vic. A part d’atendre la població de les comarques centrals, el servei també inclourà la del Vallès Oriental, el Ripollès, la Garrotxa i altres territoris propers. Fins ara, habitualment, les persones que havien de vacunar-se per prevenir la febre groga s’havien de desplaçar a la Unitat de Drassanes de Barcelona. En el decurs del darrer exercici de 2014 es van derivar a Barcelona 140 viatgers des de Vic, 52 viatgers des de Manresa i 52 més des d’Igualada.
Des de l’any 2005, les administracions públiques estatals no havien revisat ni atorgat noves autoritzacions subjectes al Reglament sanitari internacional. Aquesta és una funció que no s’ha transferit a les comunitats autònomes, la qual cosa obliga a establir convenis de servei.
Actualment, a les comarques centrals hi ha unitats de salut internacional a Vic, Igualada i Manresa, que poden atendre una part significativa dels viatgers que s’adrecen a zones del planeta on la vacunació és obligatòria o recomanada. En el cas de la Unitat de Vic, ara es podran atendre també aquelles persones que necessitin la vacuna contra la febre groga.
En el decurs de 2015 (fins a finals de juny), aquestes unitats han atès 282 persones a Osona; 182 al Bages i 214 a l’Anoia.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet