Es gradua la segona promoció de metges de la UIC Barcelona

jul. 15, 2015 No Comments by

El passat dissabte, 4 de juliol, a l’Aula Magna del Campus Barcelona, ​​va tenir lloc el solemne acte de graduació de la segona promoció d’alumnes del Grau en Medicina. L’acte va ser presidit pel Sr. Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, i pel Dr. Albert Balaguer, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut. Aquest any, la promoció va ser apadrinada per la Dra. Mariana Castells, al·lergòloga i immunòloga i professora a la Harvard Medical School, que va pronunciar una lliçó magistral al voltant de la responsabilitat social de la medicina.

Els discursos van iniciar-se amb la intervenció de la Dra. Marta Elorduy, vicedegana de Medicina, que va voler, a més de felicitar els graduats per l’esforç que havien fet, recordar-los que han de seguir treballant per fer-se mereixedors del testimoni que recullen. I va remarcar-los que ser metge comporta una gran responsabilitat social.

La professora Castells, en la seva lliçó magistral, va fer una reflexió gràfica i encoratjadora sobre les formes en què s’exerceix la medicina, sobre com cal curar però, també, investigar per poder seguir curant. Va explicar als seus nous col·legues de professió que el col·lectiu del qual passen a formar part rep herència directa de grans metges de la història, com el primer immunòleg, Averrois, o el Premi Nobel Ramón i Cajal. I, no es va oblidar de fer menció de la necessària vessant humanística de qui pretén exercir la medicina: “Ara podreu salvar la vida als vostres pacients o, almenys, millorar la qualitat de la que els quedi. Deveu al malalt respecte i compassió, no oblideu que tots hem estat o serem pacients”.

Seguidament, i després del lliurament de títols, els nous metges van fer el jurament hipocràtic, tutelats pel Dr. José Zorrilla, i quatre alumnes van parlar en representació de la promoció i van agrair a la Facultat i a UIC Barcelona el coneixement i la manera de fer adquirits, la calidesa i el suport dels professors i els companys i amics que han sorgit.

En nom de la Facultat, el degà, després d’una emocionada felicitació, va advertir els alumnes: “Heu triat la millor de les professions, però serà dur. Us espera el MIR, però encara serà mes dur el privilegi de servir. Tractareu amb el dolor del cos sofrent i heu d’estar a l’alçada, científicament i humanament”. I va acabar animant-los, també, a aportar “un bon gra de sorra a la ciència” però sempre tenint la persona en la posició preeminent.

El conseller, que va iniciar dient: “Avui no s’acaba res, avui comença tot, inicieu una de les professions més nobles i, sens dubte, de les més dures”, va tancar els discursos. A més a més, va agrair als nous metges, en nom de la societat, que hagin triat una carrera professional encaminada a tenir cura dels altres i els va animar a fer-ho amb esforç, generositat i honestedat, anteposant sempre l’interès del pacient a qualsevol altre.

Sobre la UIC Barcelona

La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) va néixer el 1997 amb l’objectiu d’oferir una formació universitària integral de qualitat i promoure la investigació per servir a la societat. Lligada al món empresarial i amb un marcat caràcter internacional, imparteix 13 graus, 7 dobles graus i uns 60 programes de postgraus en dos campus situats a Barcelona i Sant Cugat (Hospital General de Catalunya). Al Campus Sant Cugat s’imparteixen les titulacions d’Infermeria, Medicina, Fisioteràpia i Odontologia.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet