Diesa restauració i el Centre de Normalització Lingüística Montserrat lliuren els premis de la IV edició del concurs de llengua i cultura catalanes Benvinguda a l’estiu!

jul. 09, 2015 No Comments by

Rosa Espinalt, Joan Mercadal i Resu Téllez han estat les persones guanyadores del IV concurs Benvinguda a l’estiu! organitzat per Diesa restauració i el CNL Montserrat. L’acte de lliurament dels premis, 3 menús per a dues persones, oferts per Diesa restauració, s’ha fet a la terrassa del restaurant Passeig.

El CNL Montserrat i Diesa restauració van acordar, ja fa quatre anys, dur a terme un concurs de llengua i cultura, que servís de distracció, però també d’aprenentatge d’aspectes culturals del nostre país i, evidentment, de la forma escrita de la nostra llengua. Així va néixer Benvinguda a l’estiu!

L’activitat pretén ser lúdica i divertida, d’acord amb aquests mesos de calor. Aquests any s’ha editat un passatemps que consisteix a ordenar les lletres barrejades de deu paraules relacionades amb l’estiu i la cultura popular i escriure-les correctament.

L’objectiu final és que si es desconeix com es diu o com s’escriu un terme en català, es consulti el diccionari o el servei en línia de consultes lingüístiques Optimot, o fins i tot es consideri la possibilitat d’assistir a un curs de català dels que organitza el CNL Montserrat.

Diesa restauració i el CNL Montserrat col·laboren estretament des de fa més de deu anys per promoure el coneixement i l’ús del català en el sector de la restauració amb l’organització de diverses activitats. Ambdues organitzacions estan molt satisfetes de la resposta a aquest concurs estiuenc, ja que en cada edició hi hagut una participació de més de cent persones, concretament aquest any, cent quatre persones.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet