El director general de Joventut lloa la tasca de l’Acellec en una visita a les activitats d’estiu a Osona

jul. 03, 2015 No Comments by

El director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Toni Reig, ha lloat la tasca que porta a terme l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura (Acellec) en una visita a les activitats d’estiu que la patronal organitza a Osona. Reig ha visitat la casa de Mas Banyeres, a Centelles, on ha destacat la importància de “tenir una interlocució directa i fluïda amb l’Acellec per tractar les qüestions que afecten el sector, com poden ser les normatives”. Aquest estiu l’Acellec mobilitzarà 15.000 nens i nenes en un sector pioner a Catalunya que “sovint no està prou reconegut, però que és importantíssim”, ha afegit el director general de Joventut, que ha estat acompanyat pel president de l’Acellec, Pere Mulero.

En el marc de la visita, l’alcalde de Centelles, Miquel Arisa, ha destacat l’oportunitat que suposa per al municipi i el territori comptar amb diferents cases de colònies de primer nivell. “Des de Centelles hem promogut un cicle formatiu de lleure ”que pot suposar una sortida laboral per als joves alumnes en el moment actual”, ha apuntat l’alcalde.

La patronal catalana Acellec agrupa 55 empreses que treballen en els àmbits del lleure educatiu i la cultura de proximitat. En els darrers dotze mesos l’entitat ha crescut en un 30% respecte els associats, bàsicament per la incorporació d’empreses que han valorat la feina que porta a terme l’Acellec en serveis, formació i defensa del sector. El darrer gran èxit ha estat l’exempció de l’aplicació de l’IVA per a les empreses que treballen en menjadors escolars en acceptar-se el paper educatiu que exerceixen els monitors. El conjunt de les empreses de l’Acellec facturen prop de 100 milions d’euros anuals i contracten de forma estable més de 7.000 treballadors. Les seves funcions són promoure la consolidació i progrés qualitatiu del sector i defensar els drets i interessos dels seus associats.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet