El Rebost del Bages ensenya els productes del territori en audiovisual i estrena web

juny 23, 2015 No Comments by

Amb l’objectiu de potenciar la producció agroalimentària de qualitat al Bages i promocionar la recuperació de varietats tradicionals locals, el projecte Rebost del Bages –que agrupa una cinquantena de productors i elaboradors i és liderat pel Consell Comarcal-, ha fet un nou pas endavant amb la presentació de diversos vídeos sobre els productes propis de la comarca i com es poden treballar a la cuina. La presentació d’aquest material audiovisual s’ha fet coincidir amb el llançament d’una pàgina web totalment renovada on hi ha informació exhaustiva de tots els productors, elaboradors i productes que formen part del Rebost: www.rebostbages.cat

L’acte, que va reunir una quarantena de persones, va oferir també un tast de platets elaborats amb productes del Rebost. S’hi van poder degustar cullereta de brandada amb coulis d’albergínia blanca, patata emmascarada amb rosta de porc Ral, hummus de cigronet de Mura, tàrtar de tomàquet, coca de recapte, carquinyolis amb xocolata, oli i sal, pa de coca amb embotit, mousse de mel i mató amb reducció de vi dolç i vins de la DO Pla de Bages.

La jornada va comptar amb la participació de Josep Sucarrats, director de la revista Cuina, que va pronunciar una ponència amb el títol “Tan bons i tan a prop: el valor dels productes agroalimentaris de proximitat”. La seva xerrada es va centrar en la importància en la divulgació dels productes agrícoles i d’artesania alimentària de proximitat per al desenvolupament dels agents econòmics del Bages vinculats als àmbits de l’agricultura, la gastronomia, l’alimentació i el turisme.

El projecte Rebost del Bages forma part de la Xarxa de productes de la Terra de la Diputació de Barcelona, una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació, que té com a objectiu enfortir el teixit empresarial de productes alimentaris locals i de qualitat de la demarcació de Barcelona.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet