La Setmana dels Horaris arriba a Manresa explicant a empreses i comerços les propostes per a la reforma horària

juny 17, 2015 No Comments by

Dinar a la 1, sortir de la feina a les 5 i sopar a les 8. Aquests són els horaris que es fan a la majoria de països del món i que, per diferents qüestions històriques, no s’apliquen a Espanya. Des de fa un any i mig, la Iniciativa per a la Reforma Horària treballa per aconseguir un canvi en l’organització del temps que adeqüi els horaris catalans amb els de la resta d’Europa i del món. Fa uns dies, un dels seus impulsors, Fabián Mohedano, va ser a la Cambra de Comerç de Manresa per explicar les seves propostes davant de les empreses del territori.

Mohedano va explicar la necessitat d’aquest canvi en el món empresarial per aprofitar al màxim les hores en què s’és més productiu. El que es pretén és recuperar hores de son, d’oci i de vida familiar, a partir de compactar els horaris laborals i reduir i avançar la pausa del migdia per dinar. Pel que fa al comerç, Mohedano va assenyalar que “en una època de crisi en què han disminuït les vendes i els beneficis, el comerç ha allargat els horaris”. La proposta de la Iniciativa per a la Reforma Horària passa per avançar l’horari de les compres de manera que els comerços puguin tancar més d’hora.

Fabián Mohedano va explicar que el projecte de reforma horària es troba ara a l’equador i que l’objectiu és que al setembre del 2016 es puguin implantar les diferents mesures proposades, que ja tenen el suport de tots els grups amb representació al Parlament de Catalunya. Des dels promotors de la iniciativa, així com dels responsables d’empreses que van participar a la jornada a la Cambra, hi ha el convenciment que cal que tots els sectors s’hi impliquin i decideixin fer el pas al mateix moment.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet