Sant Vicenç i Castellgalí ja tenen els projectes per desplegar la fibra òptica als seus polígons

juny 16, 2015 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha fet entrega als ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet i Castellgalí dels projectes d’infraestructures soterrades de telecomunicacions per connectar els seus polígons amb la xarxa troncal de fibra òptica. Aquests projectes, redactats inicialment i revisats ara per l’empresa EACOM i el Consorci Localret, s’han modificat per adaptar-los a la Llei 9/2014 de Telecomunicaciones.  Aquesta nova Llei afecta plenament els projectes redactats els anys 2011 i 2012, ja que no permet l’estesa de fibra òptica per part de les administracions públiques d’una forma directa ni la concessió de l’ús de xarxes de fibra òptica de titularitat pública. La nova normativa obliga a posar a disposició dels operadors les infraestructures públiques i preveu exclusivament la canalització i reserves de pas de futurs operadors de telecomunicacions, excloent la instal·lació directa de la fibra òptica.

Després de la revisió obligada per la nova Llei, els dos Ajuntaments ja han rebut els projectes definitius que, un cop aprovats pels plens i quan hi hagi disposició pressupostària, permetran deixar tots els polígons dels dos municipis a punt per a la instal·lació de la fibra òptica.

En el cas de Sant Vicenç, s’han entregat els projectes per als polígons del Clot del Tufau i la Farinera (EACOM) i Can Soler, Les Vives-Castellet-Casacuberta, Pla del Riu i Pla de les Vives (Localret). A Castellgalí, el projecte és per a les zones industrials de Pla del Camí i La Fàbrica (EACOM).

La revisió d’aquests projectes s’ha realitzat en el marc de l’actuació  “Promoció i millora dels polígons i les empreses del Bages 2014” subvencionada per la convocatòria 2014 del Pla de Concertació de la Diputació de Barcelona. El Consell Comarcal del Bages considera vital la millora de les infraestructures de telecomunicacions d’alta capacitat, basades en la fibra òptica, per al desenvolupament i la millora de la competitivitat de les empreses de la comarca.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet