El Consell Comarcal del Bages destina enguany 2,4 milions d’euros a serveis a les persones

juny 15, 2015 No Comments by

El contracte programa amb el departament de Benestar i Família de la Generalitat aportarà enguany més de 2,4 milions d’euros al Consell Comarcal del Bages per dedicar a serveis a les persones, serveis socials i polítiques de joventut. Es tracta d’un contracte continuista però, per primer cop en els darrers anys, hi ha un lleuger repunt de pressupost en algunes partides. Cal destacar especialment els més de 27.000 euros que es dedicaran a mantenir en funcionament durant l’estiu els centres oberts de la comarca, per garantir els àpats durant els mesos de vacances als infants de famílies amb pocs recursos. L’any passat, la inversió va ser de 12.000 euros que van permetre assegurar 2 àpats diaris a una trentena d’infants.

El capítol bàsic de personal dels serveis socials municipals té una aportació de 855.000 euros, amb una lleugera pujada respecte de l’any passat per fer front al pagament de la part proporcional de les pagues extres que s’havien eliminat els darrers anys. Amb aquest pressupost es cofinancen 33 equips bàsics d’atenció social distribuïts a cada un dels ajuntaments de la comarca amb un total de 30 treballadors/es socials i 17 educadors/es socials. El servei d’atenció domiciliària bàsica i servei d’atenció domiciliària a la dependència mantenen les xifres de l’any passat, amb una inversió de 361.000 i 309.000 euros respectivament, que es tradueix en el cofinançament de 51.626,97 hores anys d’atenció domiciliària.  Els ajuts d’urgència social també tenen continuïtat i reben una aportació de 71.000 euros.

El servei de centres oberts d’Avinyó, Moià, Callús i Sant Joan de Vilatorrada, per a infants i joves en situació de risc, manté els 37.000 euros de pressupost. El contracte programa també manté una aportació de més de 8.000 euros per finançar part de les despeses de l’allotjament urgent de dones que han patit violència masclista i actuacions de sensibilització i prevenció contra els maltractaments, així com accions que es deriven del protocol comarcal contra la violència de masclista. I el Servei d’Informació a les Dones SIAD repeteix el seu finançament en 46.000 euros.

La inversió per a polítiques de joventut manté una línia continuista amb l’any passat i puja a uns 35.000 euros, que es destinaran a personal, seguiment d’activitats d’educació en el lleu, inspeccions d’instal·lacions i projectes com la Fira de l’Estudiant.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet