Una delegació internacional visita el Geoparc per agafar idees per a una zona d’interès geològic del Marroc

juny 08, 2015 No Comments by

Representants del Museu Nacional d’Història Natural de París, d’universitats franceses i de la Universitat Autònoma de Barcelona han visitat el Geoparc de la Catalunya Central per veure com es gestiona i agafar idees en el marc d’un projecte per potenciar una zona d’interès geològic a la Vall del Zat, a l’Atles marroquí.

La sortida, guiada pel director científic del Geoparc, Ferran Climent, ha servit per explicar com s’estructura i es gestiona, quines activitats es duen a terme, etc. El primer punt visitat ha estat Puigberenguer, a Manresa, on s’ha fet una introducció geològica i geogràfica per observar els principals elements i la delimitació del Geoparc. Després, la delegació s’ha traslladat a Súria per veure elements del patrimoni geològic, infraestructures de divulgació i geoconservació del patrimoni, producte local inspirat en el Geoparc i s’ha fet també una visita al Poble Vell.
El projecte del geoparc marroquí està liderat per un consorci científic format pel Museu Nacional d’Història Natural de París, la Universitat Autònoma de Barcelona, la universitat marroquina Cadi Ayyad i Cerdan Ingenieros. L’objectiu és explorar i conèixer què s’entén per patrimoni geològic i com es fan els processos de patrimonialització en les zones d’interès geològic a Europa, dins el context de la Xarxa Global de Geoparcs auspiciada per la UNESCO, per tal de poder-ho implementar després al Marroc.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet