21 nous professionals es formaran com a especialistes a Althaia

maig 29, 2015 No Comments by

El director general d’Althaia, Manel Jovells, va ser l’encarregat de tancar la celebració recordant la importància de dur a terme un acte entranyable com aquest que posa en valor l’aposta de la institució per la docència com a part de la seva columna vertebral. En el seu discurs va destacar la incorporació del nou cap d’estudis d’Althaia, el Dr. Ramon Santisteve, que substitueix en el càrrec a la Dra. Antònia Sans, que ha desenvolupat aquesta tasca durant més de 20 anys. A ella li va agrair el treball desenvolupat en l’àmbit de la docència que ha ajudat a fer créixer les especialitats que s’ofereixen a l’organització.
En detall
Amb les noves incorporacions i durant el proper any, Althaia té la responsabilitat de formar, en les diferents especialitats, un total de 72 professionals de la salut, tant mèdics com d’infermeria que s’integren a l’activitat assistencial i de recerca dels diferents centres de la institució. Dividits per especialitats, els professionals que s’incorporen són:

– 1 per a Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia
– 1 per a Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu
– 1 per a Medicina Interna
– 1 per a Medicina Intensiva (UCI)
– 1 per a Anestesiologia i Reanimació
– 1 per a Obstetrícia i Ginecologia
– 1 per a Psiquiatria
– 1 per a Pediatria i les seves àrees específiques
– 8 per a Medicina Familiar i Comunitària (formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’atenció primària als CAP de l’ICS del Bages)
– 1 infermera de Salut Mental
– 2 llevadores
– 2 infermeres d’Atenció familiar i comunitària (formació a nivell hospitalari a Althaia i a l’atenció primària als CAP de l’ICS del Bages)

La formació en atenció familiar i comunitària, tant d’infermeria com de medicina, es realitza conjuntament amb els centres d’atenció primària de l’ICS i es coordina des de la Unitat Docent de la Catalunya Central de l’ICS.

El període de formació de les especialitats mèdiques oscil·la entre els 4 i els 5 anys de durada. Pel que fa a les d’infermeria, els programes formatius tenen una durada de 2 anys.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet