Activitats per a tots els públics a la Setmana dels Geoparcs

maig 20, 2015 No Comments by

El Geoparc de la Catalunya Central (que abasta Bages, Moianès i Collbató) celebra per tercer any consecutiu la Setmana Europea dels Geoparcs, iniciativa que pretén apropar a la ciutadania el valuós patrimoni, natural, geològic i cultural del territori. Una cita que ofereix un munt d’activitats per a tots els públics, la majoria gratuïtes, perquè la ciutadania pugui conèixer el territori des d’un punt de vista diferent i lúdic. Des d’aquest proper divendres, 22 de maig, i fins al 9 de juny, des dels Centres d’interpretació, museus, coves, i oficines de turisme dels municipis que formen el geoparc s’acolliran nombroses xerrades, sortides guiades, visites, mercats i altres activitats que ajudaran a descobrir característiques i curiositats d’aquesta zona, que fa 36 milions d’anys era un mar. El programa complet d’activitats, amb les indicacions per reservar plaça, es poden trobar al web www.geoparc.cat. Cal recordar que el Geoparc és l’únic parc geològic català que ha aconseguit aquesta distinció europea avalada per la UNESCO.

Entre les principals propostes hi ha el mercat prehistòric a Moià, adreçat a escolars de tota Catalunya, visites a les coves del Salnitre de Collbató o a les tines de la Vall del Flequer, rutes per Montserrat i el parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, una caminada entre vinyes al Bages, conferències o la Festa de la Sal a Cardona. També es  farà un taller de construccions de pedra seca, una activitat que cal destacar perquè es preveu que l’any 2017 el Bages aculli un important congrés sobre la pedra seca.  La majoria d’activitats són gratuïtes i guiades per experts.

El Geoparc, objectiu del moviment Sketcher

Urban Sketchers és un col·lectiu d’artistes de tot el món que dibuixen les ciutats on viuen i els indrets on viatgen. En el marc de les activitats de la Setmana dels Geoparcs, es farà una acció a Súria. El diumenge 7 de juny durant tot el matí, visitants de diferents indrets, adherits a aquest col·lectiu, faran il·lustracions del municipi que després es podran veure a les xarxes d’Urban Sketchers, d’abast mundial.
L’objectiu de la Setmana dels Geoparcs, que se celebra simultàniament a tot Europa, és acostar la geologia al gran públic d’una forma lúdica i divertida. El Geoparc de la Catalunya Central és una proposta de desenvolupament del territori, centrada en el geoturisme aprofitant les especificitats i característiques de la zona, però amb una gran implicació tant del sector públic com del privat que fan que el Geoparc no sigui només una proposta de rutes turístiques sinó també una oferta global de gastronomia, cultura, patrimoni, història, etc.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet