Reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria

maig 08, 2015 No Comments by

Aquest matí ha arrencat la XXI Reunió anual de la Societat Catalana de Pediatria (SCP) que enguany organitza el Servei de Pediatria de la Fundació Althaia de Manresa i que té lloc a Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages). Aquesta és una trobada científica que aposta per organitzar accions amb la societat de l’entorn i per aquest motiu la primera activitat que ha tingut lloc aquest matí ha estat un curs de reanimació cardiopulmonar. Hi han participat un centenar de nens i nenes de les tres escoles de Sant Fruitós de Bages que han après, teòricament i pràctica, com reaccionar davant d’un possible cas d’aturada cardíaca.

 

La Reunió continua aquesta tarda amb un altre taller en el qual hi participaran 65 pares i mares juntament amb els seus fills al·lèrgics. Es tracta de propostes molt pràctiques per afrontar una anafilaxi, la reacció més greu davant d’una al·lèrgia alimentària, mitjançant l’administració d’autoinjectors d’adrenalina i de dues demostracions culinàries, una per a al·lèrgics als ous i l’altra per a al·lèrgics a la llet.

 

Programa científic

El programa científic de la Reunió també arrenca aquesta tarda i s’allargarà fins demà al vespre. Congregarà 275 professionals d’arreu de Catalunya ja que es tracta de l’esdeveniment més important de l’any per als pediatres i cirurgians pediàtrics catalans. Durant aquest dia i mig els pediatres podran prendre part en tres simposis monogràfics, tres taules rodones, una ponència i sis tallers pràctics per millorar les habilitats i competències en els procediments de la seva especialitat. L’objectiu és oferir un contingut adequat als temes actuals per enriquir els coneixements dels professionals que els puguin ajudar en la presa de decisions del dia a dia.

 

Entre els temes que es tractaran destaquen l’atenció al pacient crònic i/o pal·liatiu, el triatge en grans catàstrofes, la resistència als antibiòtics, l’Ebola, el registre de tuberculosi o els nous reptes dels pediatres davant dels pares que no volen vacunar o els fills de pares que segueixen dietes estrictes. A més, en una de les taules rodones es podrà conèixer l’experiència de pediatres que han exercit la professió a països com Sierra Leone, Madagascar i la Índia. Hi haurà també una ponència sobre la salut i les condicions de treball dels pediatres a Catalunya, a càrrec de la sociòloga Lucía Baranda, per conèixer els resultats de l’estudi realitzat per la Fundació Galatera.

 

En l’àmbit científic, a banda de les diferents taules rodones, també es presentaran 12 comunicacions orals i 150 comunicacions en format pòster que optaran als premis d’aquesta trobada anual.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet