Es clou amb èxit el segon curs de cuina del programa Reincorpora realitzat a Althaia

abr. 28, 2015 No Comments by

La Sala d’actes de l’Hospital Sant Joan de Déu ha acollit l’acte de colenda de la segona edició del curs d’ajudant de cuina per a col·lectivitats fet gràcies el programa Reincorpora de l’Obra Social ”la Caixa”, coordinat pel Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), en col·laboració amb les fundacions Althaia i Adsis. Durant la celebració, feta aquest dimarts, s’ha fet l’entrega de diplomes als participants del curs. Aquesta formació ha tingut una durada de 320 hores de les quals 274 s’han fet a les instal·lacions de la Fundació Althaia.

 

16 interns del Centre Penitenciari Lledoners han participat en aquesta formació que tenia com a finalitat principal l’adaptació dels alumnes a les funcions pròpies del sector de l’hoteleria i la restauració en general. I, en particular, al subsector de la restauració comercial i col·lectiva -menjars preparats, empreses dedicades a l’emmagatzematge, envasament i distribució de productes alimentaris-, de manera responsable i participativa. Per desenvolupar el curs s’ha comptat amb la col·laboració docent de l’Escola Joviat de Manresa, experta en aquest sector, i amb els professionals de les diferents cuines de la Fundació Althaia.

 

A la celebració hi han participat el Director del Centre Penitenciari Lledoners, Domingo Estepa, el Coordinador estatal del programa Reincorpora de l’Obra Social ”la Caixa”, Josep S. Oms, la Coordinadora de Reincorpora – CIRE, Lourdes Dueñas, el Dr. Joan Bosch, director de Qualitat, Innovació i Docència d’Althaia i Daniel Saéz, Coordinador de l’Àrea Laboral de la Fundació Adsis. En les seves intervencions s’ha valorat l’esforç dels participants en la realització i implicació en  aquest curs. També se’ls ha animat a continuar endavant en el trajecte que els queda per recórrer, oferint-los suport i acompanyament en la difícil tasca de buscar feina, objectiu que tenen ara, finalitzat aquest itinerari formatiu. També han destacat l’aposta que representa aquest curs per les persones que estan en situació de més vulnerabilitat.

Els participants també han volgut agrair a totes les institucions implicades l’oportunitat que se’ls ha brindat per poder fer aquest curs i han manifestat sentir-se orgullosos d’haver pogut recuperar valors, que havien perdut, com la generositat i la tolerància.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet