Sant Fruitós es prepara per Sant Jordi

abr. 22, 2015 No Comments by

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Municipal de Sant Fruitós de Bages estrenarà el seu pati exterior. I ho farà programant tot un reguitzell d’activitats dirigides a grans i petits. Tallers de manualitats de Sant Jordi, narració de contes o una exposició de llibres i novel·les són les propostes més destacades. A més, aquells ciutadans que encara no coneguin la Biblioteca Municipal podran participar en alguna de les visites guiades que es farà durant dijous a la tarda.

 

Paral·lelament, els centres educatius de la població també han fet diferents activitats durant tota aquesta setmana. A la Llar d’Infants Les Oliveres han organitzat diferents propostes adaptades a cada nivell: la representació de la llegenda de Sant Jordi a càrrec de les mestres; manualitats de roses, princeses, Sant Jordi i dracs; sortida pels carrers del poble a veure les paradetes de roses i llibres el dijous; instal·lació d’una biblioteca al vestíbul del centre i explicada de contes; i projecció d’imatges de la diada i dels seus elements més representatius.

 

Demà, a l’escola Monsenyor Gibert muntaran paradetes a l’interior de l’escola amb llibres de segona mà i per només 1 euro, tots els infants s’emportaran un llibre a casa. I els alumnes més grans, de 5è i 6e, organitzen conjuntament amb l’AMPA la venda de roses.

 

Durant les tardes d’aquesta setmana, a l’escola Pla del Puig fan recitals i lectura de contes, llegendes i poemes per a les famílies. L’AMPA del centre ha organitzat el  6è Concurs de Dibuix de Sant Jordi, en el qual poden participar tots els alumnes, de P3 a 6è, en diferents categories. I demà, dia de Sant Jordi, es farà el lliurament dels premis. Durant tota la jornada, l’AMPA muntarà una parada de llibres i roses dins el recinte escolar.

 

Per últim, per celebrar Sant Jordi a l’Institut Gerbert d’Aurillac hi haurà el tradicional lliurament de premis del concurs literari i no hi faltarà l’esmorzar de germanor amb coca i xocolata. Demà també s’esperen, com cada any, la presència dels geganters i grallers de Sant Fruitós. Com a novetat, hi haurà un concurs sorpresa, diferent, entretingut i divertit, a l’entorn del drac en el qual participaran les diferents classes del centre.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet