El Consorci Viari demana transparència a la Generalitat sobre els acords amb Autema

abr. 22, 2015 No Comments by

El Consorci Viari de la Catalunya Central se suma a la petició del Consell d’Alcaldes del Bages perquè la Generalitat de Catalunya faci arribar al territori tota la documentació relativa a la concessió de l’autopista C16 a Autema i als costos del rescat d’aquesta via, així com del desdoblament de la C55 per tenir tota la informació sobre la taula i poder decidir la millor alternativa per al Bages. Demana màxima transparència al Govern català perquè faci públics els acords presos amb la concessionària, l’estudi tècnic sobre el cost d’un possible rescat i perquè informi sobre quants diners de l’anomenat peatge a l’ombra s’han destinat a obres de l’Eix transversal i de l’Eix diagonal.

El Consorci Viari, que va estar present al Consell d’Alcaldes extraordinari en què es va reclamar tota aquesta informació, ha celebrat també que algunes de les demandes del Bages en matèria d’infraestructures viàries han trobat voluntat política de ser complertes en un acord al Parlament de Catalunya, aquest mateix mes d’abril, per exigir al Govern, entre altres, que contempli la gratuïtat de l’autopista mentre no hi hagi desdoblament de la C55. L’entitat, però, demana que es faci un seguiment acurat d’aquestes demandes i que s’exigeixi que es portin a terme.

El Consorci Viari, que engloba, entre altres entitats de la societat civil comarcal, el Consell Comarcal, l’Ajuntament de Manresa, la Cambra de Comerç i el Montepio de Conductors, va decidir-ho així a la darrera assemblea de la legislatura, durant la qual es va fer balanç de la feina feta i es van perfilar les noves línies de treball per  ala proper. A la reunió també es va presentar una mapa comarcal que situa sobre un plànol les actuacions de millora de les infraestructures viàries i ferroviàries d’interès per al Bages, per poder fer un seguiment detallat de totes les obres que s’hi facin i continuar incidint en aquelles que són d’especial interès per al territori.

L’assemblea del Consorci Viari ha fet una valoració positiva de la tasca duta durant aquests darrers quatre anys, amb la inclusió com a consorciat a l’Ajuntament de Manresa. S’ha destacat el treball per reclamar la reducció de punts negres a la C55, ja que es va aportar, el 2012, una proposta tècnica elaborada per Montepio de Conductors, i la pressió per aconseguir millores en seguretat i senyalització, així com el projecte de desdoblament d’aquesta via, que es va aturar. L’altra gran reivindicació d’aquesta legislatura han estat les demandes per a la gratuïtat de l’autopista C16, una tasca que també va començar l’any 2012 amb una trobada amb l’aleshores conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per tornar a insistir en la necessitat de traspassar trànsit cap a l’autopista.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet