600 joves, a les xerrades sobre salut de l’EAP Santa Eugènia de Berga

abr. 22, 2015 No Comments by

Gairebé 600 joves dels instituts de Taradell i Calldetenes i del Col·legi Verge del Roser de Sant Julià de Vilatorta han participat aquest curs en el programa Salut i escola, en què diversos professionals sanitaris de l’EAP Santa Eugènia de Berga fan xerrades als alumnes. Els tallers, d’una hora de durada, van adreçats a joves, alumnes d’entre primer d’ESO i segon de batxillerat, i tracten temàtiques relacionades
amb l’àmbit de la salut que poden interessar-los especialment: alcohol, hàbits saludables, primers auxilis, afectivitat i autoestima, sexualitat, nutrició i higiene bucal, etc.
Les infermeres responsables del programa i algunes llevadores fan les xerrades amb la col·laboració d’una metgessa.
A part dels tres centres esmentats anteriorment, també s’ha iniciat una col·laboració amb un centre de menors ubicat a Santa Eugènia de Berga (el Centre Residencial d’Atenció Educativa [CRAE] La Serra), on els tallers realitzats s’han centrat en els riscos i beneficis de la sexualitat, així com en la importància de l’afectivitat i l’autoestima. Aquests tallers s’han fet al CAP de Santa Eugènia en grups petits i els
destinataris han estat els residents del centre, que tenen entre 13 i 17 anys.
El programa Salut i escola, del Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat, té l’objectiu de potenciar la coordinació dels centres docents, dels serveis educatius i dels sanitaris en accions de promoció de la salut i d’atenció a l’alumnat, per reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut i detectar problemes de salut dels joves a fi d’intervenir-hi al més aviat possible.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet