Un jove de l’Institut Lacetània guanya el premi Protagonistes del Demà del Rotary Club de Manresa-Bages

abr. 09, 2015 No Comments by

Mamadou Yera, estudiant de l’Institut Lacetània de Manresa és el guanyador de la XXIV edició del premi Protagonistes del Demà 2015 que organitza el Rotary Club de Manresa-Bages per reconèixer aquells nois i noies que demostren talent i valors en el seu dia a dia. El veredicte va donar-se a conèixer aquest dimecres a la tarda després d’una jornada plena d’activitats al complex de Les Comes de Súria que va reunir una quarantena d’estudiants de tretze centres de secundària de la comarca del Bages. Després d’una votació molt ajustada, el jurat va escollir Mamadou Yera, que té 17 anys, i estudia primer de batxillerat econòmic. El premi consisteix en un viatge i una estada en un Camp del Rotary a un país europeu.

 

Després que en la primera etapa de la jornada va ser elegit com a finalista, Mamadou Yera va preparar una exposició oral per defensar la seva candidatura com a possible guanyador. Explica que no es va preparar un escrit, sinó que només va pensar en els principals punts que volia destacar, ja que assegura que és més bo parlant que escrivint. En el seu discurs va parlar del què era per ell ser emprenedor, intentar deixar alguna cosa en aquest món, aportar, ni que sigui, un granet de sorra. I va destacar que “tots som emprenedors, com els meus pares que van venir de Senegal perquè poguéssim prosperar i tenir una vida millor”. Justament a ells ha volgut dedicar aquest premi.

 

El jove ha fet una valoració molt positiva de tota la jornada organitzada pel Rotary Club de Manresa-Bages a qui ha volgut agrair l’oportunitat que els ha donat de poder expressar com veuen i com volen que sigui el món en un futur, en el qual ells hi tindran molt a dir. També ha fet una agraïment al seu institut per elegir-lo, confiar en ell i donar-li l’oportunitat de participar en aquest esdeveniment.

 

Desenvolupament de la jornada

A la jornada, celebrada aquest dimecres 8 d’abril, hi van prendre una quarantena de joves de 13 centres de secundària de la comarca del Bages, d’entre 16 i 19 anys. El concepte sobre el qual girava era el de “Els joves del Bages, protagonistes d’un demà millor” amb l’objectiu d’aprofundir en valors com el lideratge, l’emprenedoria, el treball en equip i la consciència social i solidària.

 

Durant el dia es van fer diferents xerrades de motivació que van anar a càrrec de Marc Bernadich, economista i professor de la FUB; Lluís Colom, propietari de Garrotxa Serveis; i Ferran Debant, president del Grup Taelus. Repartits en diferents grups, els participants també van haver de superar proves de lideratge, perícia, orientació i valors que van servir per elegir els líders i, per tant, els finalistes del premi. Aquest són els que van exposar públicament la seva declaració d’intencions en una prova d’oratòria que, finalment, va servir perquè el jurat elegís el millor i, per tant, el jove guanyador d’aquesta edició.

 

El Rotary Club de Manresa-Bages lliura aquest guardó de manera ininterrompuda des de l’any 1991. En aquesta edició s’ha comptat amb la col·laboració especial de la Fundació La Caixa i la implicació d’altres empreses del territori.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet