Tallers per millorar la convivència entre pares i fills

abr. 09, 2015 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages inicia aquest mes d’abril uns nous tallers pràctics i participatius que pretenen millorar la convivència dels pares i mares amb els seus fills i filles. El programa comarcal per a pares i mares amb fills adolescents de 8 a 14 anys s’adreça a una quinzena de famílies en què s’abordaran estratègies i experiències positives que ajuden a fer més fàcil la convivència a casa. L’objectiu del tallers és millorar les habilitats parentals respecte la comunicació familiar, ajudar a establir les normes i els límits i donar les pautes per afrontar les conductes de risc que poden suposar el consum de tòxics o l’absentisme escolar.


Famílies derivades de Serveis Socials

Els pares i mares que prenen part d’aquest nou servei han estat derivats des de Serveis Socials dels Ajuntaments. El taller començarà dimecres de la setmana vinent i comptarà amb vuit sessions setmanals fins al 3 de juny en què es tractaran els següents temes: definició d’objectius de canvi de conducta; habilitats de comunicació; reducció de conflictes familiars; establiment de normes i límits; supervisió, sancions i vinculació familiar; posicionament familiar sobre el tabac, l’alcohol i altres drogues; resolució de problemes en l’educació dels fills i filles.

Aquest programa, anomenat PROTEGO, ha estat desenvolupat originàriament a Catalunya i s’ha exportat a diferents països fins al punt que ha estat reconegut com a “bona pràctica europea”.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet