Una lliçó magistral sobre alimentació i el reconeixement a empreses que acullen alumnes en pràctiques obren de manera oficial les Jornades Cientificotecnològiques 2015

març 27, 2015 No Comments by

L’acte inaugural de les Jornades Cientificotecnològiques de l’institut Lacetània, que s’han celebrat al llarg d’aquesta setmana, va reunir membres de la comunitat educativa i empreses que van ser reconegudes per la seva col·laboració en la formació dels alumnes. El catedràtic Abel Mariné, gran expert en temes alimentaris, va ser l’encarregat de pronunciar la conferència inaugural d’unes jornades que, sota el títol “L’alimentació al segle XXI”, han servit per apropar els alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius del centre a diferents aspectes relacionats amb l’alimentació.

La sessió inaugural de les jornades va comptar amb l’assistència d’autoritats com la directora general d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Teresa Pijoan; el president de la Cambra de Comerç de Manresa i de la Fundació Lacetània, Pere Casals; el cap del departament de Relacions Escola-Empresa del Departament d’Ensenyament, José M. Férez; i la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa, Sílvia Gratacòs. En l’acte es van reconeixer les empreses S. Gol, Compact Habit, Sociedad Española de Construcciones Eléctricas, Gear Solutions, Deporvillage, Tous i Tesi Industrial Europa per la seva col·laboració amb la Fundació Lacetània acollint alumnes en pràctiques. El president de la Fundació, Pere Casals, va destacar la importància dels períodes de pràctiques que permeten als alumnes conèixer el món de l’empresa mentre encara estan estudiant. Pel que fa a les Jornades, Casals va destacar el rigor que ha permès que enguany arribin a la 29ena edició, i la presència al territori d’agents destacats en el tema de l’alimentació, com és el cas de la Fundació Alicia, centre tecnològic de referència.

“Són segurs els aliments que mengem?” va ser el tema de la conferència inaugural, a càrrec del catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona, investigador i divulgador de temes alimentaris. Mariné va oferir una classe magistral sobre alimentació en què va dominar el sentit comú, apostant per una alimentació variada i assenyalant que mai s’ha gaudit de tanta seguretat alimentària com en l’actualitat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet