Tens entre 18 i 30 anys i vols fer una estada en un país europeu amb les despeses pagades?

març 25, 2015 No Comments by

El Servei de Voluntariat Europeu del Consell Comarcal facilita als joves del Bages l’estada en altres països. Va adreçat a joves d’entre 18 i 30 anys, dura entre 3 i 6 mesos  i el programa es fa càrrec pràcticament de totes les despeses. Durant l’any 2014, el Bages ha acollit 6 joves europeus procedents de diferents països que han col·laborat amb entitats i institucions de la comarca. 

Sis joves procedents de Polònia, Grècia, Turquia, Alemanya i Anglaterra han fet estada al Bages durant l’any 2014, en el marc del Servei de Voluntariat Europeu gestionat pel Consell Comarcal del Bages. Aquests nois i noies han col·laborat amb entitats i institucions com Creu Roja, Ajuntament de Manresa, Ampans, CAE o la Fundació Aplicació Callús. Des de l’inici del programa, l’any 2002, una seixantena de joves han vingut a fer voluntariat al Bages.

En canvi, hi ha pocs joves del Bages que demanin participar en aquest programa, tot i que no es demana cap formació específica i que la majoria de despeses van a càrrec del projecte. Per això, el Consell Comarcal del Bages vol iniciar una campanya els diferents equipaments de joventut del territori per recordar l’existència d’aquest servei i impulsar-lo.

El programa ofereix la possibilitat als joves, a nivell individual, de fer una estada en un altre país participant com a voluntari en un projecte local. Va dirigit a joves d’entre 18 i 30 anys, sense requisits específics de formació, i les estades duren entre 3 i 6 mesos. Els participants col·laboren en projectes relacionats amb cultura, joventut i infància, desigualtats socials, medi ambient, cooperació del desenvolupament…

 

Despeses pagades

El programa cobreix les despeses de viatge, assegurança, allotjament i manutenció i dóna als participants una petita quantitat de diners de butxaca. Després del servei de voluntariat, els joves reben el Certificat Youthpass, com a participant d’un programa d’educació no formal reconegut per la Unió Europea.

voluntariatPer a més informació i per a sol·licitar participar en el programa, els joves s’han de posar en contacte amb el Servei de Voluntariat Europeu, al Consell Comarcal del Bages, a través del telèfon 93 693 03 54 o al correu electrònic joventut@ccbages.cat)

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet