Optimisme pel futur en l’acte de lliurament dels premis de la Fundació Lacetània

març 19, 2015 No Comments by

Els elogis i les paraules d’ànim per a les noves generacions de joves van marcar l’acte de lliurament dels premis de la Fundació Lacetània, que va tenir lloc fa pocs dies al saló rosa de l’Institut Lacetània. L’acte va servir per reconèixer la bona feina feta per alumnes de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà, i cicles formatius de grau superior, que van ser premiats pels seus treballs. Famílies i professors, però també representants d’empreses del territori i autoritats, com l’alcalde de Manresa, el president de la Fundació Lacetània i de Cambra de Comerç o el director dels serveis territorials del departament d’Ensenyament, van acompanyar els alumnes guardonats en aquesta nova edició dels premis.

L’optimisme va centrar bona part dels parlaments, en què es va destacar l’esforç i la bona feina feta per tots aquests joves. El president de la Cambra, Pere Casals, va afirmar que en matèria d’educació “al Bages s’estan fent bé les coses, i això és molt important de cara a la recuperació econòmica”. Tant ell com Josep Ramírez, director dels serveis territorials a la Catalunya Central del departament d’Ensenyament, van destacar l’apropament que hi ha hagut els darrers anys entre el món educatiu i l’empresarial. Ramírez va anunciar l’ampliació de l’oferta d’FP dual a la comarca i va animar els joves a “continuar estudiant, ja que el camí és llarg”, va dir. L’alcalde de Manresa va cloure els parlaments del que va qualificar d’un acte important per a la ciutat, que apel·la a l’autoestima i a tenir una visió positiva del futur. Junyent va afirmar que “si el futur de la ciutat està a mans d’aquestes generacions, hem de ser optimistes”.

Els tres guanyadors del primer premi de cada categoria van fer una breu exposició del seu treball. Oriac Bonvehí, guanyador del primer premi en la categoria de cicles formatius de grau mitjà pel desenvolupament de la identitat corporativa d’una empresa de videojocs, va explicar la seva atracció pels videojocs ja des de petit, l’interès per tal que aquest producte esdevingui una eina no només d’oci sinó també educativa, i l’esforç que li va suposar definir el logotip de la nova empresa. Daniel Vital, guanyador en la categoria de cicles formatius de grau mitjà, va explicar com havia projectat i dissenyat una màquina portàtil desbobinadora i bobinadora de bobines de cel·lulosa. Va argumentar que la idea va sorgir d’una necessitat real que tenen els hospitals que treballen amb bobines de format industrial i que el coneixement d’aquesta necessitat el va portar a  projectar un dispositiu que reduís el temps invertit en desbobinar i tornar a bobinar. Per últim, Martí Campabadal va exposar el seu projecte d’escultura per a l’exterior de l’institut Pius Font i Quer, fruit del seu interès per l’art i per apropar-lo al gran públic.

L’acte va finalitzar amb la interpretació d’una peça musical a càrrec d’un grup d’alumnes del Conservatori de Música de Manresa.

Tots els guardons

Els treballs premiats en la categoria de cicles formatius de grau mitjà són:

  • 1r premi. AO Games. Autor: Oriac Bonvehí. Tutora: Anna Martí. Escola d’Art de Manresa
  • 2n premi. FJO-Projectes Informàtics. Autor: Ferran Jaumandreu. Tutor: Marcos Mateo. Institut Lacetània
  • 3r premi. Raspberry PI Mediacenter & Servidor web. Autor: Víctor Moreno. Tutor: Marcos Mateo. Institut Lacetània

Els treballs premiats en la categoria de cicles formatius de grau superior són:

  • 1r premi. Màquina portàtil desbobinadora i bobinadora de bobines de cel·lulosa. Autor: Daniel Vital. Tutor: Jordi Brunet. Institut Lacetània
  • 2n premi. Team manager. Autors: Sergi Tor i Bernat Cortina. Tutor: Xavier Cardona. Institut Lacetània
  • 3r premi. Macbús ludobús. Autors: Anna Soler, Albert Pascual, Cristina Comallonga i Marta Castellò. Tutora: Rosa Rincón. Institu Guillem Catà

Els treballs premiats en la categoria de batxillerat són:

  • 1r premi. Projecte d’una escultura per a l’institut. Autor: Martí Campabadal. Tutor: Josep Morral. Institut Pius Font i Quer
  • 2n premi. El Poal: L’última gran zona agrícola de Manresa. Autora: Laura Santamaria. Tutora: Carme Botifoll. Institut Lacetània
  • 3r premi. Camps electromagnètics en línies elèctriques d’alta tensió. Autora: Raquel Horta. Tutor: Manel Sánchez. Institut Gerbert d’Aurillac
Uncategorized

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet