L’ampliació de la residència Sant Andreu de Manresa començarà a la tardor

març 13, 2015 No Comments by

La Fundació Sociosanitària de Manresa (FSSM) té enllestit el projecte d’ampliació de la residència Sant Andreu que permetrà un increment de 38 llits, l’entrada en servei d’un nou centre de dia per a 30 persones a la planta baixa i l’habilitació en plantes inferiors de locals de suport i l’ampliació del pàrquing.  El projecte defineix també les obres que cal fer per unir l’actual edifici, construït el 2001 i amb 73 places, amb el nou que s’aixecarà al solar annex.

La previsió és que les obres es licitin aquesta propera tardor i es perllonguin fins a finals del 2016 o principis del 2017. Amb l’entrada en servei de l’ampliació de la residència, la Fundació Sociosanitària podrà esponjar els espais actuals i incorporar un nou model d’atenció més centrat en les persones. L’execució del projecte farà possible el trasllat a les noves instal·lacions dels usuaris del centre de dia del carrer Circumval·lació.

La presentació del projecte s’ha fet aquest migdia amb la presència del president del patronat de la FSSM, Valentí Junyent; la presidenta del comitè executiu,  Mercè Rosich; el director general, Manel Valls; la gerenta de l’àmbit de gestió, Alba Oms; el gerent de l’àmbit assistencial, Joan Farré, així com els patrons Sebastià Catllà i Manel Peiró.

 

Al solar on es construirà el nou edifici per ampliar la residència hi havia un habitatge que es va enderrocar l’any passat i que en les seves plantes soterrànies van aparèixer arcs aparentment gòtics –segle XVI-XVII- que es conservaran. A un nivell inferior, a l’alçada del soterrani -2 hi ha una cisterna, possiblement del segle XVIII, de la qual se’n preservaran els arcs perimetrals.

Entre el carrer del Remei de Dalt i el Remei de Baix hi haurà un ascensor públic que connectarà els dos nivells. Aquesta actuació significarà un increment notable del flux de persones que aniran al barri antic per accedir als diferents serveis que s’hi concentraran i que comportaran una superfície total de 20.000 metres quadrats,

 

Què hi haurà a cadascuna de les 7 plantes de l’edifici?

La proposta del projecte és continuista respecte l’edifici existent tot i mantenint els usos que en l’existent s’hi porten a terme.

 

Quarta planta

És una planta de coberta on sols s’hi ubiquen instal·lacions de producció de clima (fred/calor), també col·lectors d’aigua calenta per aprofitament solar, plaques fotovoltaiques per autoconsum, i els equips de renovació d’aire amb els seus recuperadors de calor corresponents.

 

Tercera planta

Hi haurà habitacions individuals amb una peca central destinada a àrea de dia amb menjador, sala d’estar i una cuina separada. La capacitat de l’ampliació serà per 8 llits individuals, que juntament amb la resta de la planta de 14 llits farà un total de 22 llits.

 

Segona planta

Disposarà d’habitacions individuals al Remei de Dalt i de dobles al Remei de Baix, amb una peça testera destinada a àrea de dia amb menjador i sala d’estar. L’ampliació és per 5 llits individuals més 10 llits en habitacions dobles,  que juntament amb la resta de la planta de 23 llits farà un total de 38 llits.

 

Primera planta

Aquesta planta tindrà habitacions individuals al Remei de Dalt i de dobles al Remei de Baix, amb una peça testera destinada a àrea de dia amb menjador i sala d’estar. L’ampliació suposarà 5 llits nous individuals més 10 llits en habitacions dobles,  que juntament amb la resta de la planta de 24 llits farà un total de 38 llits.

 

Planta baixa

Aquesta planta és la que d’una banda ubicarà el centre de dia per a 30 persones, el qual es dota d’un seguit de dependències i serveis. Hi haurà àrea de fisioteràpia, àrea de menjador (amb cuina) i àrea d’estar. També es disposarà d’espais específics per familiars, per persones depenents, etc.i d’una àrea de control d’infermeria i arxiu d’expedients situada a l’entrada. Aquest centre de dia també tindrà espais de suport administratiu i tècnic. Hi haurà un accés directe des de l’exterior tant des del carrer Remei de Dalt mitjançant una petita porxada que permet l’estacionament de fins a 3  vehicles sense entorpir el pas de la resta de vehicles; com pel carrer Remei de Baix on també s’ha previst una àrea de descàrrega per l’estacionament de fins a 4 vehicles i comunicant amb la planta baixa mitjançant un ascensor exclusiu.

 

Planta soterrani -1

Hi hauran vestidors, trasters per guardar la roba de temporada dels avis, magatzem logístic, vestidors del personal que treballa en el centre i de dues sales relacionades amb el funcionament: una bugaderia domèstica i un espai pel rentat de plats.

 

Planta soterrani -2

Aquesta planta disposarà del magatzem principal que a més comunicarà amb la resta de magatzems de l’edifici existent. A més hi haurà una reserva per instal·lacions i una reserva per l’emmagatzematge de residus. Es completarà la planta amb una recepció de la bosses de residus

Aquesta planta és la que tindrà una porxada exterior pel descotxat d’acompanyants d’usuaris del centre de dia, o per l’estacionament de vehicles per fer la descàrrega als magatzems. Igualment tindrà l’accés a l’ascensor d’utilització pública.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet