El Consell Comarcal del Bages forma els monitors de transport i menjador escolar per fer front a emergències mèdiques

març 12, 2015 No Comments by

Una vuitantena de monitors de transport i menjador escolar del Bages s’han format per fer front a emergències mèdiques, en un curs organitzat pel Consell Comarcal del Bages. Durant quatre hores, els assistents han après a adoptar mesures de protecció i evitar riscos davant de diverses situacions, a saber reconèixer signes i símptomes, identificar l’absència de consciència i la respiració i saber actuar davant les patologies  més freqüents.

El temari del curs se centrava en les situacions més freqüents que es poden produir entre el col·lectiu d’usuaris de transport escolar i dels menjadors, com hemorràgies, cremades, intoxicacions, obstrucció de la via aèria, desmais, epilèpsia, hipoglucèmia, etc.

La formació, a càrrec de personal del SEM, ha combinat teoria i pràctica per transmetre unes nocions bàsiques per actuar davant de qualsevol emergència mèdica. El curs s’ha complementat amb una xerrada per part d’un psiquiatre, adreçada als acompanyants de transport d’alumnes d’educació especial. L’objectiu d’aquesta conferència era poder transmetre estratègies als acompanyants per actuar davant les conductes alterades de les persones amb discapacitat intel·lectual.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet