L’Acellec ha signat el conveni del lleure educatiu i sociocultural que incorpora increments salarials per als 30.000 professionals del sector

març 10, 2015 No Comments by

L’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura de Catalunya (Acellec), la Confederació, l’Accac i sindicats, ha signat aquest dimarts el tercer conveni del lleure educatiu i sociocultural que millorarà les condicions laborals d’uns 30.000 professionals de tot Catalunya d’aquest sector. Les negociacions s’han perllongat des de l’any 2011 quan acabava la teòrica vigència de l’anterior acord.

El febrer passat es va signar el preacord que, una vegada ratificat per les parts, avui s’ha formalitzat. El pacte assolit fixa un creixement del 0,5% de les taules salarials que correspondrà a l’1 de setembre de 2014, un 0,5% al gener de 2015 i un altre 0,5% l’1 de setembre de 2016. Els dos primers increments s’aplicaran de forma retroactiva a partir de la signatura del conveni.

L’Acellec va ser fa més de deu anys organització promotora del primer conveni del lleure educatiu i sociocultural, que regulava un sector que fons aleshores no havia estat estructurat. En aquells moments i en l’actualitat, l’Acellec considera indispensable garantir la qualitat dels serveis i la dignitat del sector.

Anys de recessió al sector i sense reducció salarial

El principal escull durant prop de quatre anys ha estat la desavinença sobre les taules salarials. Els representants sindicals van reivindicar durant la major part d’aquest període increments salarials que no reconeixien la situació de crisi econòmica del país i en especial la recessió en el nostre sector d’activitat. Les associacions patronals implicades en la negociació (la Confederació, l’Accac i l’Acellec) han defensat sempre la necessitat de mantenir els salaris de la darrera actualització de les taules (maig de 2011) fins que es donessin signes de recuperació. En cap moment no s’ha proposat una reducció de salaris, tot i que des de 2010 es pot parlar amb claredat d’una reducció del volum d’activitat i de la rendibilitat en el nostre sector.

Finalment, durant l’estiu de 2014 la part sindical va acceptar una part substancial dels plantejaments patronals i es va arribar a un acord pel que fa a les taules salarials. En primer lloc, cal recordar que s’ha acceptat la desvinculació de l’índex de preus al consum (IPC) dels increments salarials i s’ha consolidat el període de congelació salarial que va des de la data de publicació de les anteriors taules salarials (18/05/2011) i el 31 d’agost de 2014. Tres anys, per tant, sense increments salarials, però tampoc sense davallades, malgrat l’evident recessió econòmica.

Més flexibilitat sense afectar els drets dels treballadors

Cal remarcar que alguna de les novetats que introduirà el nou text és un nou redactat per a les clàusules referides a la jornada irregular, destinades a reconèixer una major flexibilitat en l’organització dels recursos humans de les empreses, sense afectar, però, els drets socials dels treballadors. Per primera vegada, d’altra banda, el conveni inclourà en la classificació professional la figura especialitzada de l’informador juvenil, una reivindicació explícita de l’Acellec, en la linia d’afavorir la qualitat en la prestació de serveis i el reconeixement d’aquest sector d’activitat.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet