La Fundació Lacetània reconeix un any més els millors treballs fets per alumnes de batxillerat i cicles formatius

març 10, 2015 No Comments by

La Fundació Lacetània entregarà aquest dijous els seus premis als millors treballs fets per alumnes de batxillerat i cicles formatius dels centres que formen part de la Fundació. A l’acte, que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda al saló rosa de l’Institut Lacetània, es reconeixeran un total de 9 projectes, 3 de cicles formatius de grau mitjà, 3 de cicles formatius de grau superior, i 3 de batxillerat. Es tracta de treballs en què els alumnes han posat en pràctica els coneixements adquirits al llarg dels seus estudis i han buscat donar resposta a necessitats o situacions habituals, tant de la vida quotidiana com del dia a dia empresarial.

La indústria dels videojocs és el tema del treball guanyador en la categoria de cicles formatius de grau mitjà. El seu autor, Oriac Bonvehí, de l’Escola d’Art de Manresa, ha desenvolupat la identitat corporativa d’una empresa de videojocs fictícia a partir de l’anàlisi de les principals empreses del sector. En aquest treball, l’alumne ha creat el logotip de l’empresa i n’ha fet les aplicacions en els diferents suports, des de la papereria fins als anuncis publicitaris.

El guanyador en la categoria de cicles formatius de grau superior ha estat un treball centrat en la creació d’una màquina portàtil desbobinadora i bobinadora de bobines de cel·lulosa. El projecte pretén resoldre la problemàtica d’un hospital per manipular bobines de tamany industrial. L’alumne de l’Institut Lacetània Daniel Vital, autor del projecte, ha dissenyat una màquina que permet desbobinar i tornar a enrotllar la cel·lulosa de manera automàtica, així com tallar-la per obtenir peces més petites i manejables.

El primer premi en la categoria de batxillerat, per la seva banda, ha estat per un projecte artístic que ha servit per reflexionar sobre la possibilitat de treure l’art dels museus i portar-lo als espais públics. En aquest cas, l’alumne de l’Institut Pius Font i Quer Martí Campabadal ha projectat la creació d’una escultura per al pati del seu institut. Després d’una fase de recerca d’informació, en la qual ha comptat amb l’assessorament de l’escultora manresana Àngels Freixanet, el projecte ha culminat amb l’execució de l’escultura en 3D i en la realització d’una simulació virtual de l’escultura en l’espai exterior de l’institut.

Tots els guardons

Els treballs premiats en la categoria de cicles formatius de grau mitjà són:

  • 1r premi. AO Games. Autor: Oriac Bonvehí. Tutora: Anna Martí. Escola d’Art de Manresa
  • 2n premi. FJO-Projectes Informàtics. Autor: Ferran Jaumandreu. Tutor: Marcos Mateo. Institut Lacetània
  • 3r premi. Raspberry PI Mediacenter & Servidor web. Autor: Víctor Moreno. Tutor: Marcos Mateo. Institut Lacetània

Els treballs premiats en la categoria de cicles formatius de grau superior són:

  • 1r premi. Màquina portàtil desbobinadora i bobinadora de bobines de cel·lulosa. Autor: Daniel Vital. Tutor: Jordi Brunet. Institut Lacetània
  • 2n premi. Team manager. Autors: Sergi Tor i Bernat Cortina. Tutor: Xavier Cardona. Institut Lacetània
  • 3r premi. Macbús ludobús. Autors: Anna Soler, Albert Pascual, Cristina Comallonga i Marta Castellò. Tutora: Rosa Rincón. Institu Guillem Catà

Els treballs premiats en la categoria de batxillerat són:

  • 1r premi. Projecte d’una escultura per a l’institut. Autor: Martí Campabadal. Tutor: Josep Morral. Institut Pius Font i Quer
  • 2n premi. El Poal: L’última gran zona agrícola de Manresa. Autora: Laura Santamaria. Tutora: Carme Botifoll. Institut Lacetània
  • 3r premi. Camps electromagnètics en línies elèctriques d’alta tensió. Autora: Raquel Horta. Tutor: Manel Sánchez. Institut Gerbert d’Aurillac
CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet