Conductàlia, la jornada de seguretat viària per a joves, arriba a Berga

febr. 20, 2015 No Comments by

El dijous 5 de març se celebrarà la primera edició de Conductàlia a Berga, una jornada de seguretat viària adreçada a estudiants dels cursos superiors d’ESO, de Batxillerat i de cicles formatius, que fins ara ja s’ha dut a terme amb èxit a la ciutat de Manresa, organitzada pel Montepio de Conductors. La jornada consta d’una primera part de breus ponències i un simulacre posterior, i té per objectiu conscienciar els joves sobre diversos aspectes de seguretat viària. La jornada estarà centrada, principalment, en els perills en la conducció de la moto i està previst que reuneixi uns 450 estudiants del Berguedà al Teatre Municipal de Berga.

Conductàlia és liderada pel Montepio de Conductors però compta amb la implicació i la col·laboració d’un gran nombre d’entitats i persones: Ajuntament de Berga, Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, Policia Local de Berga, Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM Berga, Institut Guttmann, Stop Accidentes, el magistrat José Manuel del Amo i la metgessa forense Maria Mercè Basas.

La jornada, que serà conduïda pel periodista de TV3 Enric Oller,  tindrà lloc el dia 5 de març al Teatre Municipal, a partir de les 11 del matí. Primer es farà un torn d’intervencions de cada una de les entitats organitzadores en què es tractarà, de manera breu i molt amena, diferents aspectes:

  • “Recorda: el motorista és més vulnerable. Estratègies per evitar accidents de trànsit”. Albert Jarne, tècnic d’Educació per a la mobilitat segura del Servei Català de Trànsit.
  • “El perill de distreure’ns mentre conduïm”. Josefina Vizuete Catalán, sergent en cap de la Policia Local Berga.
  • “Gaudeix de la moto, no t’hi juguis la vida”. Avelí Garcia Sala, sotsinspector cap de la Àrea Regional de Trànsit Central. Mossos d’Esquadra.
  • “Comunicat 112. PAS (protegir-se, avisar i socórrer) i intervenció de Bombers”. Vicenç Vegas Crespo, Cap de Bombers Berga.
  • “Accidents de moto: tipus d’impacte, lesions associades i com actuar”. Eduard González, tècnic en emergències sanitàries. SEM Berga.
  • “Experiència personal després de tenir un accident de trànsit”. Mireia Sanz González, monitora del programa “Game Over, no te la juguis!” de prevenció de lesions medul·lars i cerebrals. Fundació Institut Guttmann
  • “L’endemà”. Marilina Ferrer, directora i psicòloga de l’Associació Stop Accidentes de Catalunya.
  • “Efectes de l’alcohol i les drogues sobre la conducció”. Maria Mercè Basas Bacardit, metgessa forense de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya.
  • “Els accidents de trànsit: algunes conseqüències legals”. José Manuel del Amo, magistrat degà Jutjats de Manresa.

Després d’aquestes intervencions, els joves es traslladaran a la Plaça Sant Pere on viuran un simulacre d’accident de trànsit i veuran com treballen els cossos de seguretat, d’emergències i sanitaris.

 

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet