La Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum reconeix el treball d’Althaia

febr. 02, 2015 No Comments by

La Xarxa Catalana d’Hospitals Lliures de Fum ha renovat les seves acreditacions reconeixent Althaia amb el grau més alt de compliment dels estàndards establerts en la lluita contra el trabaquisme a l’edifici del Centre Hospitalari, que ha obtingut l’or. Els bons resultats d’aquestes acreditacions també s’han donat a la Clínica Sant Josep, que ha passat del nivell Argent a la Menció Or, i a Sant Joan de Déu, que ha mantingut el nivell Argent.

El Departament de Salut premia així la implicació d’Althaia per disminuir la prevalença del tabaquisme amb programes com el de deshabituació a pacients ingressats, l’oferta de programes de deshabituació per als treballadors de la institució així com els que hi ha destinats als usuaris de diferents serveis. També posa en valor l’organització de diferents activitats tant de formació, com de prevenció, entre altres activitats de sensibilització que es promouen entre la comunitat.

 

Cal recordar que durant aquest 2014, impulsat entre d’altres per un grup de professionals d’Althaia, es va constituir a la Catalunya Central la Xarxa d’Atenció al Tabaquisme. Aglutinant diferents professionals i institucions vinculades en la lluita contra el tabac, aquesta xarxa ha aportat una millora important en la coordinació de l’atenció, ha promogut la implicació de professionals i/o institucions en aquest tema, al mateix temps que està incentivant noves i diferents propostes en aquest camp.

 

Com funcionen aquestes acreditacions

Anualment la Xarxa Catalana d’Hospitals Lliures de Fum realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme a cada centre. Seguint les recomanacions de la Xarxa Internacional d’Hospitals sense Fum, es mesuren les fites i progressos dels hospitals membres en funció de diferents indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s’estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent amb menció or i or.

 

En aquesta edició, la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum ha acreditat 69 centres hospitalaris catalans: 24 com a membre, 18 de bronze, 19 d’argent, 3 d’argent menció or i 5 d’or.
En el cas de la Fundació Althaia, els bons resultats obtinguts són fruit del treball dels diferents membres de la Comissió Hospital Lliure de Fum i de la implicació de tots els professionals de la institució. També són clau la missió, els valors i la visió que la institució ha adoptat entenent que, més enllà de l’atenció de la malaltia, cal un compromís amb la promoció de la salut de les persones i els centres sanitaris que, en aquest sentit, han de ser models de salut.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet