Concert de Reis del Rotary Club Manresa-Bages

des. 19, 2014 No Comments by

L’objectiu del Concert de Reis del Rotary Club Manresa-Bages que tindrà lloc l’11 de gener és omplir el Teatre Kursaal per tal de recollir la màxima quantitat de diners que aniran destinats a posar en marxa un projecte de dinamització cultural i de revitalització del Barri Antic de Manresa. Amb la sala Els Carlins com a punt neuràlgic del procés, es tracta de la proposta presentada per la Fundació Privada Cultura i Teatre guardonada en la tretzena edició del Premi Simeó Selga.

 

A través d’aquest projecte, la fundació vol fomentar l’entorn cultural i associatiu d’un dels barris més històrics de la ciutat, posant especial atenció en la promoció i la difusió del teatre. Es pretén que la cultura esdevingui un dels elements clau en la dinamització social i comercial que permeti revitalitzar el Barri Vell en totes les seves vessants. En aquest sentit, s’han proposat vàries línies d’actuació que permetran establir una xarxa de treball estable entre totes les entitats de la zona i dotar de transversalitat les actuacions que es generin.

 

Com a primer tast del pla estratègic de la fundació, els Pastorets de Els Carlins i associacions de comerciants del Barri Antic ja han engegat una campanya sota el lema “Manresa Batega pel Comerç” per tal de dinamitzar el comerç de la zona a través d’un joc que vincula les botigues del barri amb una de les actuacions culturals per excel·lència de Els Carlins com són els Pastorets.

 

D’entre les línies d’actuació proposades, la Fundació Privada Cultura i Teatre preveu, com un dels propers passos d’aquest procés, la rehabilitació d’un espai situat al carrer Sant Miquel per tal d’oferir un punt d’informació cultural fix que aglutini primerament les activitats proposades per Els Carlins i, més endavant, tota la programació que té lloc al Barri Vell.

 

Els Carlins

La sala Els Carlins és un dels centres culturals amb més tradició de Manresa i des dels seus orígens, a principis del segle XX, ha estat un focus del teatre manresà formant vàries generacions d’actors. Situat al carrer De la Sabateria, aquest espai està gestionat per la Fundació Privada Cultura i Teatre des de la seva constitució l’any 2006 amb l’aportació dels propietaris de l’immoble on es troba la sala.

La sala Els Carlins ha estat reconeguda sempre com un espai d’acollida permanent de diferents entitats i grups de la ciutat. En aquests moments hi resideixen: El Casal Familiar Recreatiu, el Club filatèlic i numismàtic FINUMAN, el Club Escacs Manresa, Amics de l’Art Romànic del Bages i l’Associació Caravanista del Bages.

 

Programa del Concert de Reis

La tretzena edició del Concert de Reis, programat amb la col·laboració de l’Ajuntament i de vàries empreses de la comarca, tindrà lloc a partir de les 6 de la tarda i, com ja és tradició, l’espectacle anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica Sant Cugat, dirigida per Josep Farré, que presentarà una proposta pròpia d’aquestes festes. Un any més, al concert hi participaran el Cor Infantil i Cor Jove de l’Escola Coral de l’Orfeó Manresà que oferiran un repertori de nadales en aquest espectacle on no hi faltaran les sorpreses i el bon humor.

 

L’actuació de l’Orquestra Simfònica es dividirà en dues parts. La primera començarà amb l’”Obertura de Fledermaus” de Johann Strauss, continuarà amb “El Trencanous” de Piotr Ilitx Txaikovski, el vals “Roses del Sud” també de Joahnn Strauss i “impressions camperoles” de Joaquim Serra. Per tancar aquesta primera part, s’interpretarà una suite de nadales catalanes de Salvador Brotons.

 

La segona part arrencarà amb “Prince Methusalem”, “Pizzicato Polka”, Banditengalopp i la polca francesa “Fledermaus”, totes de Johann Strauss. Seguirà amb la polca ràpida “Unter der Enns” d’Eduard Strauss i tancarà l’actuació “El Bell Danubi Blau” novament de Joahnn Strauss.

 

Les localitats per al Concert de Reis ja es poden adquirir, per 22 euros, a les taquilles del Teatre Kursaal, per telèfon 93 872 36 36 o mitjançant el web www.kursaal.cat. A més, amb l’objectiu d’aconseguir ampliar la dotació econòmica del premi, es disposa d’una FILA 0. Per això, tothom qui hi vulgui col·laborar, pot fer aportacions al número de compte de Catalunya Caixa: 2013 6010 13 0201330508. S’aconsella que en fer l’aportació s’hi faci constar el nom, a no ser que es vulgui quedar en l’anonimat.

 

Visita a l’exposició del Rotary

A banda del concert, el Rotary ha organitzat per el mateix diumenge 11 de gener una visita prèvia a l’Espai de la Plana de l’Om que acollirà del dia 9 al 25 de gener l’exposició “Descobreix Rotary, una tasca humanitària local i global”. Una mostra on quedarà reflectida la feina feta per l’entitat durant els seus 25 anys d’història i en la que s’aprofitarà per presentar els projectes actius en els que participa avui en dia. Un recorregut per les accions humanitàries de l’entitat tant a nivell local com internacional, des de les ajudes a la comunitat fins a la eradicació de la poliomielitis al món.

 

Organitza:

Rotary Club Manresa-Bages

 

Patrocina:

Ajuntament de Manresa

Iberpotash – ICL Iberia

Catalunya Caixa

Peugeot Sarauto

Regió7

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet