La 1ª Nit del Turisme al Bages permetrà demostrar que és un sector emergent i amb futur

nov. 28, 2014 No Comments by

La comarca del Bages tindrà, per primera vegada, la seva Nit del Turisme que permetrà visualitzar la realitat d’un sector que creix de forma permanent i que es converteix en un dels eixos estratègics que han d’ajudar a reactivar l’economia del territori. La 1ª Nit del Turisme al Bages se celebrarà el proper dimecres, 3 de desembreal Mas delaSala deSallent i és una iniciativade BagesImpuls, una associació oberta a tot el sector que, des de fa més d’un any, ha posat a debat i anàlisi la realitat del turisme a la comarca.

Ala novaentitat hi ha persones i organitzacions que treballen en l’àmbit de l’hostaleria, restauració, esdeveniments, comunicació, menjar de proximitat, vins de la terra, etc. Una dels objectius de BagesImpuls és empènyer el sector del turisme amb el suport i la complicitat de les institucions públiques, començant per l’Ajuntament de Manresa,el Consell Comarcal del Bages i la Generalitat de Catalunya.

La 1ª Nit del Turisme al Bages també servirà per demostrar la qualitat de productes i de cuiners de la comarca  amb un sopar que anirà a càrrec d’Abat Cisneros de Montserrat; Món Sant Benet, Paradorde Cardonai Mas dela Salade Sallent. Cada plat del sopar anirà acompanyat d’un vi de la Denominació d’Origen Pla de Bages.

A la 1ª Nit del Turisme hi haurà un reconeixement a persones o entitats que hagin destacat per la seva contribució a la promoció de la comarca.  Serà una manera de demostrar que el turisme és un sector emergental Bages ique té un potencial important pel seu patrimoni, per la seva riquesa mediambiental i per les múltiples activitats que neixen vinculades amb els esports, les tradicions o les fires temàtiques.

 

Impuls del treball col·laboratiu

L’activitatde BagesImpuls facilita el contacte i el treball col·laboratiu entre agents privats i també públics del sector del turisme. Un primer exemple és la recent comercialització del producte Viuel Bages(viuelbages.cat) que, per primera vegada, aplega els actius més importants de la comarca, juntament amb una vintena d’activitats, perquè tothom qui vulgui, pugui conèixer i gaudir del territori.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet