Una jornada a la Cambra posa sobre la taula la importància d’incorporar la responsabilitat social en l’estratègia empresarial

nov. 27, 2014 No Comments by

La responsabilitat de les empreses pels impactes que generen al seu entorn és el que s’entén com a RSE o responsabilitat social empresarial, un element que cada vegada pren més força en la gestió empresarial i que aquest matí ha estat el tema central d’una jornada a la Cambra de Manresa. La plataforma Respon.cat, promoguda per Cambres de Comerç i Generalitat i que agrupa empreses de tamanys i sectors molt diversos compromeses amb el desenvolupament de la RSE, ha presentat les seves línies de treball i s’ha obert a la col·laboració amb les empreses de la comarca.

Daniel Ortiz ha estat la persona que ha parlat en nom de Respon.cat i ha situat la RSE com un dels eixos centrals de la manera de fer empresa al segle XXI. Ortiz ha vinculat l’èxit d’una empresa a la situació del seu entorn, i s’ha preguntat si té sentit l’èxit empresarial en una societat fracassada. Amb l’ajuda de diferents exemples de projectes duts a terme a Catalunya amb l’ajuda de Respon.cat, ha exemplificat la importància dels territoris en el desenvolupament de la RSE, per la forta vinculació entre empreses i societat civil. En aquest sentit, ha afirmat que els territoris socialment responsables són la suma de diferents actors entre els quals les empreses, el sector públic i la ciutadania.

La jornada també ha permès conèixer de prop dos projectes de RSE amb una forta presència al Bages. És el cas de les botiges Moltacte, outlets de moda que donen feina a persones amb malalties mentals. Anna Artazcoz ha estat l’encarregada de parlar d’un projecte que compta amb tres establiments a Manresa i que col·labora estretament amb empreses de la dimensió del grup Inditex. Artazcoz ha afirmat que l’enfocament social és el principal objectiu de l’empresa, tot i que ha destacat que la gestió ha de ser totalment professional i que els proveïdors els han de veure “com una botiga més”.

Pere Rueda ha parlat en nom d’Ampans i ha exposat l’enfocament que té per a la seva empresa la RSE que, d’una banda, atén i dóna feina a persones amb discapacitat, però de l’altra també permet que altres empreses apliquin les seves polítiques de RSE a Ampans. Rueda ha exposat diferents projectes de RSE desenvolupats a Ampans, i que van des del voluntariat que fan les pròpies persones amb discapacitat a escoles de la comarca, fins al suport que ofereixen professionals de la casa a institucions per a la inserció laboral de persones amb discapacitat, o a la col·laboració amb d’altres empreses per a la millora dels espais de treball d’Ampans.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet