Un 15% de les empreses ja apliquen mètodes de gestió àgils

nov. 27, 2014 No Comments by

Un 15% de les empreses treballen amb sistemes d’organització àgil. Ho fan a partir d’una metodologia que arrela a tot el món que permet assolir notablement els objectius fixats. El sistema Agile es basa en canviar la cultura de les empreses, trencar amb les estructures jerarquitzades, per fer-les molt més flexibles i participatives. Entre les organitzacions que incorporen sistemes àgils n’hi ha de tan conegudes com Indra, Grífols, idealista.com, Ebay, Cuatrecasas o Vueling . A nivell mundial el principal referent és Toyota.

Les dades de què disposa Agile Spain indiquen que un 87% de les empreses que han apostat per metodologies àgils han incrementat la producció i que en un 82% han millorat la motivació dels treballadors.  Les empreses que primer es van decantar pels sistemes àgils van ser les del sector de les tecnologies de la informació que, per la seva naturalesa, sempre han estat molt flexibles i disposades a adaptar-se a les necessitats canviants dels clients.

La tendència és d’un creixement important dels sistemes àgils tant sobre un producte com en l’organitzaciógeneral del’empresa. Més rapidesa, més flexibilitat, més participació, contractes oberts i millora contínua són part de la claus de l’èxit d’aquest mètode.

 

Barcelona serà capital de les empreses àgils

Per donar a conèixer l’evolució de les metodologies àgils a Espanya, els dies 4 i 5 de desembre, se celebraràal Centre deCultura Contemporània de Barcelona la Conferència Agile Spain comptarà amb la participació de més de 500 professionals. L’organització és conjunta entre Agile Spain, que compta amb 1.100 associats i PMI Barcelona Spain Chapter amb 450 membres.

A la relació de ponents destacats per aquesta conferència s’hi troben nomscom el de Jurgen Appelo, referent mundial en economia creativa, gestió àgil i desenvolupament personal. Un dels seus llibres d’àmplia difusió és el Management 3.0, en el qual descriu el rol del cap a les organitzacions àgils. També hi haurà l’escandinau Bjarte Bogsnes, responsable d’implementar el sistema àgil a Statoil; el fundador de la cooperativa La Fageda i el directorgeneral dePepephone, Pedro Serrahima.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet