El Centre d’Atenció Primària de Sallent participa en una campanya per donar recursos que facilitin la comunicació a les persones amb discapacitat sensorial

nov. 18, 2014 No Comments by

El Centre d’Atenció Primària de Sallent participa en el projecte Sistemes alternatius i/o augmentatius de comunicació (SAAC), que es du a terme conjuntament amb l’Associació de Discapacitats de Sallent (ASPRODIS) i Ajuntament de Sallent, i que està finançat per l’Obra Social deLa Caixa. Aquest projecte té l’objectiu d’ajudar aquelles persones que pateixen algun tipus de discapacitat sensorial, com ara la sordesa, ceguesa, o afàsia (que és l’afectació de la capacitat d’usar el llenguatge, etc.), que els fa més difícil la comunicació.

Les persones que pateixen aquest tipus de discapacitat sensorial necessiten ajudes, ja siguin humanes o físiques, per poder fer les activitats de la vida diària i, en moltes ocasions, hi ha alguns aparells o instruments que les ajuden també a ser més autònomes. El projecte SAAC té com a objectiu proporcionar una atenció especial a aquestes persones, oferint-los un banc d’aparells de suport que les ajudi a comunicar-se. Les ajudes s’adrecen (mitjançant amb una valoració social i mèdica prèvies) a aquelles persones que les necessiten i que no poden accedir-hi per altres vies. Algunes de les ajudes que està previst que s’hi incloguin són els audiòfons o les eines d’accessibilitat informàtica per a persones amb visió reduïda.

Cada demanda s’estudiarà i avaluarà de forma personalitzada per poder donar cobertura al màxim d’usuaris possibles. Les persones interessades a accedir-hi poden adreçar-se a la treballadora social del CAP Sallent, a ASPRODIS o als Serveis Socials de l’Ajuntament per tal que els facin la valoració mèdica i social corresponent.

Aquest projecte s’insereix en la línia 5 d’actuació del Pla de salut de Catalunya  2011-2015 per millorar l’enfocament cap als pacient i les seves famílies.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet