El Consell Comarcal del Bages incorpora monitors d’anglès al menjador de 25 escoles de la comarca

nov. 04, 2014 No Comments by

El Consell Comarcal del Bages ha posat en marxa un projecte d’aprenentatge d’anglès al menjador escolar a 25 escoles de la comarca. L’objectiu del programa és que els infants posin en pràctica la llengua anglesa mitjançant diàlegs i dinàmiques d’aprenentatge senzilles, en un ambient relaxat, lúdic i distès com és l’hora del menjador.

Quatre monitores visiten periòdicament els centres que formen part del programa (aquells en què el Consell Comarcal gestiona directament el servei de menjador) i ensenyen els nens a parlar i relacionar-se en anglès en les activitats del menjador, mitjançant diàlegs i dinàmiques d’aprenentatge senzilles. En aquest primer trimestre del curs les activitats comencen amb la salutació en anglès, després s’explica als alumnes què hi ha per dinar i els infants es van familiaritzant amb vocabulari relacionat amb els aliments i els utensilis que s’utilitzen a la taula.

Després del dinar, durant l’estona de lleure, es combina la pràctica esportiva i la llengua anglesa, a través de jocs tradicionals, jocs dirigits i gimcanes. També es farà un taller de contes i un taller d’expressió on els nens i nenes començaran a entrar en una dinàmica que els ajudarà a formular petites frases i anar agafant fluïdesa en l’anglès.

Els centres escolars que participen d’aquest nou projecte són:

 

 • ESCOLA POMPEU FABRA, Pont de Vilomara i Rocafort
 • ESCOLA L’ESQUEIX, Monistrol de Calders
 • ESCOLA MONSENYOR GIBERT, Sant Fruitós de Bages
 • ESCOLA LA SERRETA, Santpedor
 • ESCOLA ELS PINS, Cabrianes
 • ESCOLA FRANCESC MACIÀ, Súria
 • ESCOLA MURA, Mura
 • ESCOLA BARNOLA, Avinyó
 • ESCOLA ELS ROURES, Sant Feliu Sasserra
 • ESCOLA SESMON D’OLÓ, Santa Maria d’Oló
 • ESCOLA CATALUNYA, Navarcles
 • ESCOLA ANTON BUSQUETS I PUNSET, Calders
 • ESCOLA JoVENTUT, Callús
 • ESCOLA SERRA I HUNTER, Manresa
 • ESCOLA PARE ALGUÉ, Manresa
 • ESCOLA L’OLIVAR, Castellnou de Bages
 • ESCOLA PLA DEL PUIG, Sant Fruitós de Bages
 • ESCOLA DOCTOR FERRER, Artés
 • ESCOLA MUNTANYA DEL DRAC, Manresa
 • ESCOLA SANT VICENÇ, Sant Vicenç de Castellet
 • ESCOLA SANT ESTEVE, Sant Mateu de Bages
 • ESCOLA JAUME BALMES, Castellbell i el Vilar
 • ESCOLA MARE DE DEU DE PATROCINI, Cardona
 • ESCOLA RIU D’OR, Santpedor
 • ESCOLA SANT PERE, Monistrol de Montserrat

El projecte d’anglès al menjador escolar ha estat possible gràcies al nou concurs de servei de menjador que es va fer abans d’iniciar el curs. Dins l’acord amb l’empresa guanyadora, Scolarest, s’han inclòs algunes millores en els servei respecte d’anys anteriors, com aquest projecte, però també d’altres com la incorporació de quatre vetlladors per a atendre alumnes amb dificultats greus que requereixen la supervisió exclusiva d’una persona, la incorporació d’aliments ecològics en els menús, l’elaboració de menús propis per a alumnes amb intoleràncies i al·lèrgies, o l’increment de varietats de làctics, fruita, carn i peixos als menús.

A més, enguany, i també com a novetat, la gestió de menjadors escolars del Consell Comarcal del Bages inclou també escoles bressol.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet