Sant Vicenç de Castellet aprova per unanimitat la proposta d’ordenances per al 2015

oct. 24, 2014 No Comments by

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha aprovat per unanimitat de tots els grups amb representació al ple municipal la proposta d’ordenances fiscals per al 2015 en el ple celebrat dimecres al vespre. L’Ajuntament planteja una congelació de tots els tributs a partir de gener amb l’objectiu de preservar el poder adquisitiu de la ciutadania i mantenir la qualitat dels serveis municipals que s’ofereixen.

 

Rebuts congelats

L’equip de Govern, format per CiU i PSC, congela tots els tributs entre els quals hi ha l’IBI, l’IAE, l’impost de circulació o la taxa d’escombraries. En el cas de l’IBI els rebuts poden variar mínimament perquè les quotes depenen de cada cas, però la recaptació global serà la mateixa que aquest 2014. Des de la regidoria d’Hisenda es recorda que hi ha tributs congelats des de fa quatre anys, mentre aquest 2014 l’IBI es va reduir un 5% i la taxa d’escombraries un 10%.

 

Més bonificacions

L’Ajuntament accentua el seu compromís amb les persones que tenen pocs recursos i introdueix bonificacions en alguns dels tributs. L’impost de circulació serà exempt per a qualsevol persona que acrediti una pensió d’invalidesa per part de la Seguretat Social. Els preus reduïts dels jubilats per a la utilització de les instal·lacions esportives i la piscina municipal s’ampliaran a qualsevol persona que acrediti que és pensionista. En el cas de la taxa d’escombraries serà exempta per a les persones majors de 60 anys i que acreditin ser pensionistes o titulars/beneficiàries d’una renda mínima d’inserció de la Generalitat o d’un subsidi d’atur, sempre i quan els ingressos de la unitat familiar no superin el salari mínim interprofessional. A més, es manté una bonificació del 50% per a totes aquelles persones majors de 60 anys que acreditin ser pensionistes, sempre i quan els ingressos de la uniat familiar no superin una vegada i mitja el salari mínim interprofessional. Aquestes mesures estan pensada per a les persones que viuen soles i es troben en aquests supòsits.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet