Algunes consultes del postpart ja es poden consultar telemàticament a través d’Skype

oct. 08, 2014 No Comments by

Els serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva de la Gerència Territorial de la Catalunya Central de l’ICS estan implementant un nou servei per poder fer consultes a la llevadora durant el postpart de forma telemàtica, a través del programa Skype. Això permet resoldre diversos dubtes des de casa i través d’un ordinador, estalviant desplaçaments innecessaris a la usuària. Es preveu que en una segona fase d’implantació, aquest sistema es pugui utilitzar també per a fer consultes durant l’embaràs.

 

En aquest nou servei de puerperi telemàtic, s’utilitza el programa Skype, previ consentiment de la usuària, per tal que pugui contactar amb una llevadora i resoldre aquells dubtes que no necessitin una visita presencial. Així s’eviten desplaçaments innecessaris i, en comparació amb la consulta telefònica, té com a avantatge que, a través de la pantalla, es pot veure en directe la usuària. L’únic requisit per accedir al sistema, que funciona amb el programa Skype, és comptar amb una càmera web i connexió a Internet.

 

Les usuàries valoren el servei de forma molt positiva, ja que els evita desplaçaments i demores en la resolució de consultes.  Actualment s’estan reordenant els serveis d’atenció a la salut sexual i reproductiva de la Catalunya central per anar implementant aquest nou servei.

El procediment per accedir-hi és molt senzill: quan la usuària vol contactar amb la llevadora, l’avisa a través de l’Skype. Si la llevadora està disponible, hi contacta en el mateix moment per atendre la consulta. Si no és possible establir la comunicació, la llevadora envia un missatge a través del mateix Skype per pactar el moment de la videoconferència. Si ho prefereix, la usuària també podrà contactar immediatament amb la llevadora que estigui de guàrdia. En general, els dubtes més freqüents fan referència a la lactància, el comportament del nadó nounat i també les molèsties físiques de la mare després de donar a llum.

 

L’ICS a la Catalunya Central

La Gerència Territorialde l’InstitutCatalà dela Salutala CatalunyaCentral presta atenció sanitària a una població aproximada de 425.000 habitants de les comarques de l’Anoia,el Bages, el Berguedà i Osona. És un equip d’uns 1.400 professionals que està al servei dels ciutadans en 39 centres d’atenció primària i 112 consultoris locals.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet