170 professionals de l’ICS a la Catalunya Central es troben a Igualada per compartir propostes de millora

set. 29, 2014 No Comments by

Professionals de diferents equips d’atenció primària, d’unitats d’atenció continuada, de salut sexual i reproductiva i dels serveis de radiodiagnòstic de l’ICS Gerència Territorial Catalunya Central han presentat aquest dijous prop de 40 propostes diferents per millorar la gestió de riscos derivats de l’assistència i millorar en conseqüència  la qualitat assistencial que s’ofereix  als pacients. La jornada, que s’ha celebrat a l’Ateneu d’Igualada, ha reunit prop de 200 professionals. L’acte inaugural va anar a càrrec del gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Dr. Lluís Riu; el regidor de Sanitat de l’Ajuntament d’Igualada, Dr. Fermí Capdevila, i la responsable territorial de l’Anoia del CatSalut, Dra. Remei Juncadella.

Aquesta ha estat la primera jornada de l’ICS ala CatalunyaCentralen la qual s’ha visualitzat la implicació estratègica de l’ICS en relació a la qualitat i en un dels seus àmbits que és el de la seguretat del pacient. Des de garantir el manteniment preventiu per tal que els  aparells per prendre la pressió arterial estiguin ben calibrats fins a optimitzar els  procediments per atendre amb més eficiència els pacients amb patologies temps-depenents com ara la cardiopatia isquèmica,  passant per la millora dels mecanismes de control de caducitats i estocs dels medicaments i del material fungible, són exemples pràctics de la transcendència que pot tenir una bona gestió integral del risc.

Des de fa 3 anys, l’ICS Gerència Territorial Catalunya Central disposa d’un referent de Qualitat i Seguretat, que promou la cultura de la qualitat i la implantació progressiva del model d’acreditació. A cada equip de treball també hi ha una comissió de qualitat i seguretat, liderada per un referent, i integrada per professionals de diferents estaments. Aquestes comissions tenen per objectiu consensuar nous procediments, circuits i protocols d’actuació, revisar i actualitzar els ja existents, elaborar i desplegar un pla de qualitat i seguretat establint objectius a partir de totes les àrees de millora detectades.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet