La 10a Jornada de l’Alzheimer del Bages reuneix 140 professionals

set. 25, 2014 No Comments by

El paper que juguen els cuidadors i els familiars de les persones que tenen Alzheimer ha estat un dels eixos sobre els quals ha girat la 10a Jornada de l’Alzheimer del Bages, que s’ha celebrat aquest dijous a l’Hospital de Sant Andreu. La trobada ha reunit uns 140 professionals que treballen en l’àmbit de la geriatria al territori i també ha posat l’accent en el tractament dels pacients en una fase avançada de la demència. La jornada ha comptat amb la participació activa dels professionals inscrits que han presentat diferents pòsters sota la temàtica Què fem per estimular la ment? El treball guanyador ha estat el Geria-Trivial: Una manera diferent de treballar la ment, que han presentat Laura Juncadella, Jennifer González, Cristina Reche i Meritxell Sánchez, de la Residència Sant Vicenç de Castellet

 

Intervenció de Carles Capdevila

Un dels plats forts de la jornada ha estat la intervenció del periodista i comunicador Carles Capdevila que ha pronunciat la conferència Comunicar amb bon humor també cura. Capdevila ha explicat que “comunicar bé és la clau perquè tot funcioni. És fonamental que transmeteu que feu el màxim possible per al benestar dels pacients i la tranquil·litat dels familiars”. El director de l’Ara ha afegit que “l’empatia vol dir posar-te al lloc de l’altre i respondre a les seves necessitats”.

 

Cloenda

La cloenda ha comptat aquest migdia amb la participació de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, el director del Pla Director Sociosanitari del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, Pau Sánchez, i la presidenta de l’Associació de Familiars d’Alzheimer i altres demències del Bages, Berguedà i Solsonès, Maria Rosa Riera. La Jornada és organitzada per la Fundació Sociosanitària de Manresa, l’Associació de Familiars de Malalts de l’Alzheimer del Bages, Berguedà i Solsonès i la Regió Sanitària Catalunya Central del CatSalut. El programa continua aquesta tarda amb la programació dels tallers pràctics L’estimulació multisensorial en demència moderada-avançada: reptes i aprenentatges, Fer activitat física amb un grup de persones amb demència moderada: un repte, una oportunitat i Productes de suport per a persones amb demències i els seus cuidadors.

CatPress News

About the author

The author didnt add any Information to his profile yet